Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Krize çare milyonları ezme politikaları.

Krize çare milyonları ezme politikaları.
 

Krize çare olarak Avrupa Birliği ülkeleri yine bildik kemer sıkma politikaları uyguluyor. Bu kriz ortamında bu intihar gibi önlemler insanlara hayatı iyice çekilmez hale getiriyor.

İngiltere, İspanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan krizi en acı yaşayan ülkeler. Ve bu ülkelerde milyonlarca insanın gelirleri düşürülüyor, birde üstüne vergiler artırılıyor. Sağlık güvencesinde kısıtlamalara gidiliyor. Hatta Yunanistan’da hayati önemi olan pek çok ilaç ve tedavi sağlık güvencesi kapsamından çıkarılıyor. İşinizi kaybetmiş ve parasız iseniz ölmekten başka çareniz yok.

Pek çok mal ve hizmete ciddi oranda zamlar yapılıyor. Asgari ücret ve kamu çalışanlarının maaşları dondurulurken, sanki krizin sorumlusu kamu çalışanlar imiş gibi, binlerce kamu emekçisi bu kriz ortamında kapı önüne konuyor.

Sosyal sigorta primleri arttırılırken çalışanların ücretleri ve emekli aylıkları düşürülüyor. Milyonlarca çalışan bu zor yaşam şartlarında kriz nedeniyle birde işten çıkarılıyor hepten gelirsiz kalıyor. Hatta Portekiz Başbakanı işsizlikten yakınan vatandaşlarına ülkelerinden göç etmeyi bile önerdi ki acı bir durum.

Milyonları ezici bu kemer sıkma politikaları, daha büyük sosyal patlamalara, başta şovenist milliyetçilik gibi marjinal siyasi akımların güçlenmesine, ahlaki bir çöküntüye, suç oranlarının artmasına zemin hazırlayacaktır.

Oysa yatırımlarını ve sermayelerini daha az maliyet daha çok kar amacıyla, Dünyanın emek bilinci gelişmemiş bölgelerine kaydıran ve Batı'yı bir tüketim ve finans ekonomisine dönüştürerek servetlerine servet katan Küresel Sermayenin Patronlarına, haydi bakalım bu sefer taşın altına, siz elinizi koyun demek, hiç kimsenin aklına gelmiyor.

AHMET ELDEN

  

 
Toplam blog
: 138
: 5557
Kayıt tarihi
: 05.10.11
 
 

1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..