Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Krizi, kerizledik

Krizi, kerizledik
 

Bu Küresel Ekonomik Krizi, zenginler çıkardı. Faturayı gariban ödüyor. Onlara bir şey olmuyor. Zenginlerin desteği ile, iktidara gelen, hükümetler, garibandan alınan vergileri, zengin destekçilerine aktararak, onları krizden kurtarmaya çalışıyor. Onlar krizden kurtulacaklar, işten çıkardıkları, garibanları tekrar işe alacaklar, garibanın biti canlanacak. Biti canlanan gariban, bu başarıyı gösterenleri, seçimde tekrar destekleyecek.

Küresel krizin, küresel senaryosu bu. G20 zirvesinde toplanıp, yiyip, içip, bunu planladılar. Şimdi herkes mutlu. Para piyasalarında, hafif kıpırdanmalar oluyor. Garibanlar umutlu. 2009 un sonuna şunun şurasında ne kaldı ki? 2010 gelecek, yonca biçilecek. Ölme eşeğim, ölme

Gelelim, meselenin esas noktasına. Bizim krizcilerimiz ne alemde, ona bakalım. TMSF nin satışa çıkardığı, saraylar, köşkler, yalılar, kapanın elinde kalıyor. Trilyonlar havada uçuşuyor. Zenginlerimiz yastık altlarını boşaltıyorlar. Hani kriz vardı? Saraylara, köşklere giden güneş yüzü görmemiş papeller nereden çıktı. Bunları, işten attığınız garibanlara verseydiniz, daha doğru olmazmıydı. Ne olacak şimdi? Rahmetli Bülent Ecevit, Zenginleri çalımlayıp, iktidara gelmeyi başarmıştı. Ama gol atamamıştı.
Zenginlerimiz solu sevmez. Sol gösterip, sağ vurmayı iyi bilirler. O zamanı yaşayanlar, olanı, biteni hatırlayacaklardır. Bir paket margarini, bir paket birinci cıgarasını, bir avuç çayı, zorla buluyorduk. Şimdi, havari
gibi ortalarda dolaşan Süleyman Demirel, kıs, kıs gülüp, 70 cent' muhtaç olduk, diyip, milleti gaza getiriyordu. Ecevit hükümeti, istifa etmek zorunda bırakıldı. Demirel Başbakanlığında yeni hükumet kuruldu. Bir gecede, bakkallara tonlarla yağ, sigara, çay, şeker geldi. Demirel, şimdi insafa gelip, bunları anlatıp, günah çıkarsa, ülkede bir gecede çok şey değişir.
Politikacıların, yaptıkları, değil, yapmadıkları, yapamadıkları önemlidir. Ama bu güne kadar, biri çıkıpta, yapamadıklarını, yapmadıklarını itiraf edememiştir.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..