Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

Krizi aşabilme


Kriz olgusu kaçınılmaz bir gerçeklik ancak bu kelimeyi yöneticilerin malzeme olarak kullanma yanılgısına düşmemeli. Unutulmaması gereken tüm yöneticilerin öncelikli birer ik yöneticisi olduğudur. Global kriz evet bir çok sektörde derin etkiler yapmıştır.

Bu durumu işçilik maliyetleri rasyonalizasyonu için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendirmek ise çok yanlış bir stratejidir. Bu zor günlerde tasarruf tedbirlerine işgücünden başlamak kolay çözümü yerine, diğer giderleri gözden gecirmek, etkini satış ve pazarlama yöntemleri arayışına girme, ürün maaliyetlerini azaltmaya odaklanmak, ürün kayıplarını minimize etme çalışmasına yönelmek kısaca zor olanı başarma arayışına girmek tercih edilmeli.

Migros son zamanlarda kasiyeri sadece ürün barkodunu geçirip kredi kartı ve para üzeri veren bir kimlikte değil gerçek anlamda sıcak satışcı kimliğinde eğitmiş olduğunu yaptığım alışverişlerde gözlemledim. İşte olay budur. Bir güler yüzle beyfendi 48TL.alışveriş yaptınız dilerseniz bunu 50TL'ya tamamlayacak ilave bir ürün alırsanız sinbo marka el blenderine 5TL. karşılığında sahip olabilirsiniz.

Bir diğer konu da motivasyonun önemi ve sürdürülebilirliği, özellikle şirketleri yöneten üst düzey yöneticiden gelen bu enerjiyi alt kadrolara kadar yansıtabilmek çok önemli. Orkestra şefi kontrolü ve uyumu sağlayamazsa dünyanın en iyi müzisyenleri ekibinde bulunsa bile sonuç alınamaz. Unutulmaması gereken bir diğer önemli konu da işyerinde başarısızlığın herkesi mutlu etme yanılgısı ile doğru orantılı olduğudur. Analiz edildikten sonra doğru ve atılması gereken bir adım atılması gerekiyorsa zaman doğru zaman ise atılmalıdır. Hukuk'un değişmez ilkesi " gecikmiş adalet adalet değildir " ne derece doğru bir söylem ise; herkesi mutlu edecek bir yönetim tarzı ve yönetici de olamayacağı unutulmamalıdır.

 
Toplam blog
: 7
: 1172
Kayıt tarihi
: 30.12.08
 
 

21.10.1964 İstanbul'da doğdu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 198..