Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Krizi kimi teğet geçti?

Krizi kimi teğet geçti?
 

Dünyanın krizi ülkemizi teğet mi geçti? Başbakanın dileği bu yönde; ekonomistlere göre ise kriz önümüzdeki aylarda etkisini daha da fazla hissettirecek.

Ülkemizin başbakanı IMF ile pazarlık halinde, mevcut dış borç yetmiyormuş gibi yenisini daha sırtımıza yükleyecekler.

Krizin kimi teğet geçeceğini bilemem; ama bildiğim tek gerçek krizin birçoğumuzu delip geçeceği.

İşsizlik geçtiğimiz Ağustos ayına göre artış halindeymiş; iki yüz binin üzerinde yeni işsiz varmış. Bu istatistikler yapılırken iş gücüne giren ve çıkanların oranına bakılıyor; peki ya iş gücüne girme umudunu kaybedenler ne olacak? Allah büyük...

IMF’nin son yayınlanan World Economic Outlook raporunda, dünya ekonomisinin 1930’lardan bu yana karşılaştığı en önemli durgunluk dönemine girdiği belirtilmiş, bizim başbakanımız ise, krizin bizi teğet geçeceğini bekliyor. Meğer ne güçlü bir ekonomimiz varmış da haberimiz yokmuş.

Aslında başbakan şunu demek istemiş olacak: zaten kriz halinde yaşayan halkımızı yeni bir kriz etkilemez; bizim halkımız mercimeğini yer, iki torba kömürle ısınır, akşam olunca televizyon karşısında kültürel ihtiyacını da karşılar. Kriz de neymiş!

Kriz kimi mi vurdu? İstediğini yiyip, istediğini giyebilen; iki yılda bir arabasının modelini değiştirip, her bayram ve yaz tatillerinde canının çektiği yere gidebilen, çocuklarını binlerce liralık okullarda okutan parlak vatandaşları. Zavallılar artık birazcık daha düşünüp öyle hareket ediyorlar. Cepten yemek can sıkıcı ne de olsa. Faizler de düştü.

Biz mi? Bize bir şey olmaz! Yemeğin yanına salata ve yoğurt koyuyorduk. Koymayız, kuru soğanı kırar yeriz! Tatilde en fazla köyümüze gidiyorduk. Gitmeyiz evde otururuz. Her yıl en fazla bir çift kundura alıyorduk kendimize. Almayız, topuklarını yeniler, bir yıl daha giyeriz. Aynı kitabı tekrar okur, yeni bir bakış açısı yakalarız.

Zaten futbol var. Ekrana bakar, hayatta atamadığımız golleri, Fenerin, Cimbomun golcülerinden bekleriz.

 
Toplam blog
: 47
: 991
Kayıt tarihi
: 10.10.08
 
 

1980 İstanbul doğumluyum. Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ..