Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Krizin “teğet” geçtiği ülkemizden haberler…

Krizin “teğet” geçtiği ülkemizden haberler…
 

-Yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle, Eylül başından bu yana dünya genelinde finans dışı sektörlerde işten çıkarılanların sayısı 260 bini geçti.

...


-Adana’da ekonomik krizden dolayı iflas eden inşaat mühendisi iş yerinde tabancayla intihar etti.

-Türkiye ve bölgenin en büyük lastik üreticilerinden Brisa Bridgestone’da 40 işçi işten çıkarılınca sendikalı çalışanlar üretimi durdurdu.

-Türk otomotiv sektörü yoğun bakımda…Satışlar durma aşamasına geldi. Markalar küçülüyor.


-Başına bir el ateş ederek hayatına son veren Yüce okullarının sahibi Yücel Kalınyazgan’ın, ölümünden önce “öğretmenlerim, öğrencilerim” başlığıyla duygusal bir not bıraktığı ve borcunun çok olduğunu yazdığı öğrenildi.


-Servis şoförlüğü yaparken işten çıkarıldığı öğrenilen bir kişi önce bileklerini kesti ardından da balkondan atlayarak intihar etti.


-Kayseri'de, işten çıkarıldığı için bunalıma giren 1 çocuk babası şahıs, kendini su borusuna asarak intihar etti.


-Krizden etkilendiği ileri sürülen Kanal 7 Grubu bünyesindeki Haber 7, Cafe Siyaset ve Ülke TV kadrosundaki 35 çalışanın iş akdi fesh edildi.


-Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde ikamet eden 26 yaşındaki Mikail Çelik'in işten çıkarıldığı için intihar ettiği öne sürüldü.


-Türk-İş’e bağlı sendikalara üye 27 bini aşkın işçi bayrama işsiz girerken, yaklaşık 10 bin işçinin de bayramı ücretsiz izinde karşıladı.


-İstanbul, Bursa, Denizli, Gaziantep, Kayseri ve Konya gibi sanayinin geliştiği illerde, küresel ekonomik krizin etkisiyle işten çıkarılan işçi sayısının 100 binin üzerinde olduğu bildirildi.


-6 binden fazla tersane işçisi işten çıkarıldı.Bu rakamın 10-12 bini bulacağı bildirildi.


-İşten çıkarıldığı gerekçesiyle kucağında 2 yaşındaki çocuğuyla köprüden Sakarya Nehri'ne atlamak isteyen kişiyi jandarma ve polis ekipleri kurtardı.


-Muş'ta işten çıkarıldığı iddiasıyla intihar etmek isteyen bir kişi, uzun uğraşlar sonucunda ikna edildi.


-Aktif büyüklüğüne göre Türkiye’nin 2.büyük bankası Akbank'ta kriz nedeniyle çalışan bin 724 personel işten çıkarıldı.


-Konya'da bir genç, işten çıkarıldığı gerekçesiyle patronunu bıçakladı. Zanlı olay yerinden kaçarken, işadamı hastanede tedavi altına alındı.


-Çorum’da altı ay önce sicil işlerinde çalıştığı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ndeki işinden çıkarılan Uğur Türkmen, kendisini işten çıkaran oda başkanını öldürüp intihara kalkıştı.


-Maddi sıkıntılar sebebiyle bunalıma girdiği öğrenilen Kamburoğlu İnşaat şirketinin sahibi Enver Kamburoğlu, intihar etti.


-Tekstilci işadamı L.Y, Florya Atış Poligonu'nda bir süre atış talimi yaptıktan sonra, silahı kafasına dayayarak intihar etti. İşadamının yüklü miktardaki borçlarını ödeyemediği için intihar ettiği öne sürüldü.

-Erdoğan yine krizi küçümsedi…

Başbakan Tayyip Erdoğan'dan kriz yorumu: “Türkiye’deki olay psikolojiktir.” “Krizi Körükleme Gayreti İçinde Olanlar Var."

 
Toplam blog
: 175
: 499
Kayıt tarihi
: 05.05.07
 
 

1974 Samsun’da doğdu. Halkla İlişkiler Bölümü Mezunu, 1988- 1991- 19 Mayıs Haber Gazetesi..