Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '20

 
Kategori
Öykü
 

KROŞE

Takım çantasını, kabloları, diyotları, prizleri 1998 model bordo renkli Kartal marka arabasının geniş bagajına koyduktan sonra arabayı çalıştırdı ilerlemeye başladı. İki katlı bir villanın aydınlatma tesisatını tamamlamıştı. Sorumlu olduğu işi zamanında bitirmenin keyfini yaşıyordu.

Kuvvetli elleriyle vites değiştirdikten sonra teybin sesini açtı. Eve gidip dinlenmek istiyordu. İş dönüşü eve gittiğinde on yıllık hayat arkadaşı ve dünya tatlısı kızıyla pek vakit geçirecek enerjisi olmuyordu. Neyse ki eşi ve beş yaşındaki küçük kızı durumu anlayışla karşılıyordu. Bu sırada trafik ışığının kırmızı yanmasıyla beraber durup beklemeye başladı. Yeşilin yanmasını ve öndeki aracın hareket etmesini beklerken arkasındaki aracın şoförü tüm gücüyle korna çalmaya başladı. Önündeki aracın gidemeyeceğini gören sabırsız şoför anlayışsız davranışını sürdürdü. Yeşil ışık yandıktan sonra sabırsız şoför arabasının egzost borusundan çatlak sesler çıkararak hızla uzaklaştı. Bir başkası olsa arabadan inip kavga çıkarabilirdi.Kavga çıkarmak yerine sakin kalmayı tercih etti.

Birçok özelliği gibi sakinliğini de zamanla, tecrübeleri sonucunda edinmişti. Sakin bir ruh haline ulaşması pek kolay olmadı. İlkokuldayken arkadaşlarıyla sürekli kavga etmesi yüzünden sıkça disiplin kuruluna sevk ediliyordu. Benzer olaylar tekrar edince ’Bu çocuğun öfkesini kontrol edip enerjisini atması gerekiyor aksi halde okuldan atılacak’ diyen Beden Eğitim dersi öğretmeni devreye girdi ve öğrencisinin bir boks kulübüne kaydolmasını salık verdi. Öğretmenin tavsiyesini mantıklı bulan aile ‘’Sokakta kavga edip karakolluk olacağına ringde nakavt olsun daha iyi’’ olaya sıcak baktı. Okulla beraber boks kulübüne devam eden saldırgan çocuk öfke kontrolü ve sabır kavramlarıyla tanıştı. Artık kavga çıkarmıyor, daha olgun bir insan gibi davranıyordu.

Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü bitirdikten sonra bir süre elektrik tesisatçılığı yaptı. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen antrenörünün tavsiyesiyle kendisine sporcu lisansı çıkartarak profesyonel boks hayatına başladı. Ekmeğini ringden çıkaran, sol kroşesiyle rakiplerinin korkulu rüyası olan bir sporcuydu artık. Dayanıklı olması, gardını iyi kapatarak rakiplerinin seri yumruklarına karşı uzun süre ayakta kalabilmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Maça çıkmadan önce kendine ‘elimden gelenin en iyisini yapacağım’ diye telkinlerde bulunuyordu. İdmanların yapıldığı spor salonuna herkesten önce gider ve herkesten sonra çıkardı.

Yirmi yıllık boks kariyerinde sakatlanıp mesleğe veda eden, şike yapmadığı için tehdit edilen, parkinson hastalığına yakalanan meslektaşlarını hatırladıkça haline şükrediyordu. Eşinin tavsiyesine uyarak en doğru zamanda boksu bırakmıştı. Jübile sonrası asıl mesleğine geri döndü. Boksörken ringde rakibini mağlup etmek için kuvvetli sol kroşeler atan bu iri yarı adam şimdilerde ise elektrik kablolarını tutturmak için duvarlara plastik kroşeler çakıyordu.

Emektar arabasıyla uzun süre ilerledikten sonra oyuncak satan bir mağazanın önünde durdu. Arabayı park ettikten sonra kızına sarışın, pembe elbiseli bir oyuncak bebek aldı. Etraftaki insanların bıyık altından gülmelerine aldırış etmeyen 1.90 boyunda yüz kilogram ağırlığındaki emekli boksör kızının tatlı gülümsemesini hayal ederek arabasına bindi eve doğru yol almaya devam etti.

 
Toplam blog
: 93
: 87
Kayıt tarihi
: 25.02.19
 
 

     TCDD'de makine mühendisiyim. Sanatın iyileştirici gücüne inanan bir insanım.    ..