Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '17

 
Kategori
Sinema
 

KT 11: Festivalin üçüncü gününde "abla" biri festival dışı, beş film görür:

İlki bir Fas filmi, Kalbin Kıyıları; iyi niyeti desteklenesi, görüntüleri güzel filmlerden...

İkincisi bir ABD filmi, Elde Makas Koşmak; senaryosu gerçek yaşamdan kaynaklanan bir öyküye dayanıyor olsa da, bir çoğu tanınmış Amerikalı oyuncuların canlandırdığı karakterler, nedense "abla"ya yapay/abartılı gelir.

Üçüncüsü bir Macar filmi, bir usta Istvan Zsabo, Akrabalar; Aziz Nesin'in Bir Koltuk Nasıl Devrilir'inin Macarca versiyonu. Dürüst bir bürokratın seri bir biçimde ıskartaya çıkarılış öyküsü.

Dördüncüsü bir vizyon filmi; "abla" 19.00 seansına görmek istediği bir film uyduramaz ve Festival dışı bir filmi görmeye, normal -ön sıralara dek tıklım tıkış dolu olmayan- bir sinemaya gider ve I Love Paris'i görür. Çıkışta iyi ettiğini düşünür, ayrıca temiz hava da almıştır! Sonra kız kardeşinden öğrenir ki bu film, İF Bağımsız Film Festivali'nde oynamış ve kardeş azimli bir izleyici olmasına karşın bilet bulamamıştır.

Beşincisi bir gala filmi, Darren Aronofsky'den, Kaynak; "abla" ilk filmi Pi'yi 3 -yazıyla üç- kez izlemiştir, müziği başta Bir Rüya için Ağıt'ta da çarpılmıştır. Spiritüel bakışı, güzelim görüntüleri, geriden meditatif müziğiyle "abla", bu filme de bayılır. Son birkaç festivaldir 21.30 seansına içi geçtiği gerekçesiyle bilet almayan "abla" bu filmi gözünü kırpmadan izlemiştir, kardeşi şahittir.

 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..