Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

KT 2: İçimizdeki bebek ya da çocuk, "abla" için büyük olasılıkla ikisi birden.

"Abla" da "senbilirsin" olmadan önce bebektir, dünyaya bir bebek olarak gelir.
 
Potansiyellerini araştırırken, -yarım yüzyıla yaklaşan maziden sonra doğal olarak, ayakbileğine esnek bir ip bağlayıp yüksek bir yerlerden atlamayı değil- yaratıcılığı, zihinsel ya da el becerileri üzerine okuyup düşünürken "abla", bir yerde yine şu, "içimizdeki çocuk" meselesiyle karşılaşır. Bu, "abla" için hassas bir konudur; sevilmeden büyüdüğü düşüncesindedir ve bununla ilgili orta metraj filme konu olabilecek bir senaryo bile üretmiştir.
 
Bu defa "içimizdeki çocuk" konusunun yanından oralı olmaksızın geçip gidemeyeceğini fark eder, çünkü Dünya Planeti'ndeki zamanı daralmaktadır. Ne yapabilir? Bebeklik ve çocukluk döneminin failleri ve şahitleri Dünya Planeti'nden göçeli epey zaman olmuştur.
 
Albümleri ortaya döken "abla" ilk bebek olduğundan, aralarında havuzda, çinko leğende yıkanırken çıplak pozlarının da bulunduğu bolca fotoğrafa bakar. Baksa da, o yıllarda fotoğraflar vesikalık boyutunda basıldığından pek bir şey seçemez. Gider bir büyüteç alır ve sonra uzun uzun bir kez daha bakar: Hiç de öyle ihmale uğramış bir hali yoktur, kimin yamacına oturmuşsa ondan / onlardan sevgi gördüğü bellidir. Büyürken, tatillerde bayramlarda akrabalar birbirlerine gittiklerinden, "abla" hep sevgi öbekleri ortasında...
 
Hemen ardından, 13 ay kadar sonra bir kızkardeş eklenmiştir kadroya; yoksa "abla", ana babanın zamanının daralmasını ilgisizlik, sevgisizlik mi sanmıştır? Bir de o yıllarda taşrada, memur ve eşlerinin ortaokulda lisede -öğretmensizlik yüzünden- boş kadroları bir ölçüde doldurmaya çalıştıkları da hesaba katıldığında.
 
Görünüşe göre "abla" bir bardak suda fırtına yaratmıştır; o da sevgiyle büyümüş, o da tüm bebekler kadar güzel tatlı bir bebektir, büyüteçle göründüğü kadarıyla. "Abla"nın temel problemlerinden biri -görünüşte- böylece çözülür.
 
Çok sonraları, psikoloji eğitimi almış bir arkadaşından öğrendiği, yaşamıyla ilgili çözümlemelerinde olup biteni akl(ın)a uydurma eğilimiyle yüzleşeli "abla"nın, -görünüşte çözdüğünü düşündüğü- temel problemlerinin üstesinden gelebilmesi için kırk fırın ekmek yemesi gerekecektir.
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..