Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

KT 30: "Abla" kız kardeşine, yaşam koçuna ihtiyacı olduğunu söyler, tepki alır.

Kitaplar yazıp perdelerini yıkayamayan kız kardeşine, bir yaşam koçuna ihtiyacı olduğunu söylediğinde tepki alan ve yaşam koçluğu denen şeyin ne olduğunu aralarında tartışıp sonunda da bir talep olmasaydı böyle bir arza gerek olmazdı sonucuna varan "abla" ile kız kardeşi, modern zamanların insanı getirdiği noktaya esefle bakarlar. Kız kardeşlere kalırsa bu, modern zamanların bir sürü tuhaflığından sadece bir tanesidir.
 
"Abla"nın modern zamanlar hattının dışına kayışı, epey zaman önceye dayanır: O, Tarkan konseri için hayranlarının bilmemne marka çerezden birkaç torba yiyip, torbaları ya da bir köşelerini kesip bilmemnere adresine postalamaları gerektiği zaman, evet tam olarak o zaman, modern zamanla yollarını ayırmıştır. Ekonomist olan diğer kız kardeşi bu işlerin kendine özgü mantığını açıklamaya çalışmışsa da "abla", bu konularda epey kalın kafalıdır, niçin bir konsere gitmek için bilet alacağına çerez tıkınması gerektiğini anlamaya yanaşmaz.
 
“Abla”nın anarşist tavrı bununla kalmaz; o kredi kartı da kullanmaz. Olmayan, olması ihtimali zayıf olan bir parayı harcamanın mantığını kavrayamaz. Kredi kartı denen, ocaklar batıran bu icadın, şeytanı bile hayran bıraktığını düşünür. Gözü önünde, asgari ücret alan ofis görevlisi iş arkadaşları, gün boyu, haciz memurlarının eve gidip TV'yi, çamaşır makinesini söküp götürdükleri düşüncesiyle kıvranır dururlar. "Abla" sorar "hangi boyutta bir kitle imha silahı bu kadar yıkıcı olabilir ki!?"
 
Cep telefonu "abla"nın, teknoloji herkese ulaşmadıkça iyi, gerekli, önemli, değerli değildir, ilkesiyle uyuşmadığı için başlangıçta mesafeli davrandığı bir konudur ama kısa zamanda neredeyse herkese ulaşır; o noktadan sonra da "abla", cerrah ya da telekız olmadığı için kendisine gerekmediğini iddia ederek mesafeyi korumaya devam eder.
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..