Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '17

 
Kategori
Psikoloji
 

KT 36: "Abla"nın çok güldüğü Bedevi fıkrası, sabit fikir üzerine.

Konsomasyon Taburesi müdavimleri ve "abla"nın teleterapi adını verdiği biçimde telefonla terapi hizmeti alanlar arasında, en kalabalık olanların muzdarip oldukları dert, sabit fikir!
 
"Abla" akıl sorup, dakikalarca, saatlerce, -kesintiye uğrasa da- günler, haftalar hatta aylarca akıl aldıktan sonra aynı noktada kalma konusunda sarsılmaz bir azim gösteren dert sahiplerine "eh, akıllar pazara çıkmış, herkes kendi aklını beğenip almış" deyip hoşgörülü davransa da, bir yere kadar.
 
Aklında hep, çok güldüğü Bedevi fıkrası:
 
Bir Bedevi devesiyle çölde yolculuk ederken abazanlık baskın gelir; geçer devenin arkasına ufak bir kum tepesi yapıp tırmanır ama amacına nail olamadan deve bir adım ilerler. Bedevi "tövbe, tövbe!" der, niyetini erteler yola devam eder. Ama bir süre sonra yine abazanlık başına vurur ve aynı trajedi bir kez daha tekrarlanır. Yine yola koyulur, yine bir kum tepesi, yine hüsran derken toz duman içinde iki atlının genç bir kadını kaçırmakta olduklarını görür. Tepesinin de atık oluşunun yardımıyla ortaya atlayıp kadını kurtarır. Kadın son derece güzel ve şükran duygularıyla doludur, "dile benden ne dilersen!" der. Bedevi bezgin "Allahaşkına" der "tut şu devenin başını!"
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..