Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '17

 
Kategori
İnançlar
 

KT 66: Marketçi Rıza'nın Demesine Göre "Cennet deee, Cehennem de Bu Dünyada!"...

"Abla" oruç tutmaz. Evvelce, suçluluk duygusunun iteklemesiyle, bir gruba ait olmanın verdiği iç rahatlığını yine tatma ihtiyacıyla içinde bulunduğu gruba göre "sistemi temizleyelim" ya da "öte taraf için de birşeyler yapmalı" türünden açıklamalarla desteklenmiş oruç tutmuşluğu vardır.

Son yıllarda, tepki olsun diye değil, tamamiyle özgür iradesiyle oruç tutmaz; biraz da yakın çevresinde oruç tutanların azlığıyla ilgili olabilir bu durum, öte dünyaya göçmüş anne, kayınvalide türü otoriteden güvenli bir uzaklıktadır. Bir yandan da bunun, sigara kullanma alışkanlığı gibi, neredeyse aynı şekilde toplumca taklit edilen eylemler olduğunu, ayrıca yıl boyu/ömür boyu ramazan duyarlılığı taşımanın daha önemli olduğunu düşünür.

"Abla" son işyerlerinden birinde, yarı yaşındaki gençlerin tümünün oruç tuttuğunu, sabah işyerine varır varmaz "eeee Keriman Hanım, iftara ne pişireceksin bakalım?" dediklerini duymuştur, bu çocukların nefislerinin nasıl terbiye olacağını anlamaz.

Kedilerine süt almaya gittiğinde Marketçi Rıza'ya oruç tutmadığını söyler, bu cesareti yeni yeni bulmuştur, meğer Rıza da tutmazmış, anlatır; "Tepede bir Ahmet Bey var" der, "geçende kalbi durmuş, 4 dakika ölü kalmış, sonra bunu geri getirmişler, o dedi ki, vallahi Rıza'cığım, gittim dolaştım, öte yanda hiçbir şey yok, sadece karanlık!" Ekler, "cennet deee, cehennem de bu dünyada!"
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..