Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

KT 96: "Abla", Kahvaltısını Soba Başında Yaparken Egonun Muhteşem Gücü Üzerine Düşünür:

Hava henüz karanlık, verandada hiç kedi yok, saat 05:00. "Abla" yatakta oyalanmayı sevmez, kalkar, salona geçer. Asrın en önemli icatlarından uyuyan sobayı eşeler, külleri karıştırır, korları ışıldatır, bir meşe kütüğü, bir kaç çıra atar. Çaydanlığı, çıtırtılı mırıltılı bir sohbetle söyleştiği soba üzerine kor.
 
Paralı kanalda bir gerçek yaşam öyküsü: Bir FBI ajanının kendi ego'su Sebastian'a yenik düşüp 20 yıldan fazla süreyle Ruslara bilgi satması, deşifre olan üç ajanın ölümüne sebebiyet vermesi, açıklanmayan boyutta maddi zarar: İhanet. Yönetmen Billy Ray, oyuncular Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney. Robert Hanssen yanına verilen bir istihbaratçı Eric O'Neill aracılığıyla yakalanır, ilk sözü "artık beni dinlersiniz!" olur. "Neden?" sorusunu ise şöyle yanıtlar; "Köstebeği arayan ekibin başında olmaktan büyük tatmin düşünebilir misin? Ve yetersizliği ortaya sermenin zevkini tahmin edebilir misin?"
 
"Abla", kahvaltısını soba başında yaparken egonun muhteşem gücü üzerine düşünür: Bir seferinde köfte yoğururken, ikinci kocasından biraz daha tuz eklemesini rica eder, dolabı açıp tuz kabını çıkaran, yarım çay kaşığı tuzu köfte hamuruna serpeleyen kocaya az sonra "biraz daha karabiber eklesek mi?" dediğinde kocanın yanıtı "isteklerinin bir sonu gelmeyecek mi?" olur. Egosu besbelli iş başındadır ve kulağına "sana ne yapman gerektiğini söylemesine izin verme!" diye fısıldamaktadır.
 
Başta Sebastian, egonun, uzun vadeli gerçek çıkarımızı görmemizi engelleyecek kadar gözümüzü kör edişini, en masum, en iyi niyetli önerileri kişilik haklarımıza saldırı diye yorumlayıp savunmalara geçişimizi, akıllarımızı bulandırıp sevgiyi aşktan, aşkı seksten ayıramayışlarımızı, ama diye başlayan nice cümleler kurmalarımızı "bir fark etsek" diye içlenir "abla", "ego bariyerini aşıp, birbirimize güvenerek, saf, temiz ilişkiler kurabilsek, hayat ne kadar mutlulukla dolu olurdu."
 
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..