Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
Spor
 

KTTF Başkanı Ahmet Çelik'le Kasım Şakası üstüne söyleşi

KTTF Başkanı Ahmet Çelik'le Kasım Şakası üstüne söyleşi
 

Kasım Şakası afişi


Bildiğiniz gibi 20 Kasım 2011’de Kıbrıs Girne’ de  “Kasım Şakası” adı altında, yarı ıronman mesafesine eşdeğer bir yarış koşulacak. Bugüne kadar ne ülkemizde ne de Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde daha önce böyle bir organizasyon düzenlenmediği için kısa adıyla “KKTF” olarak bilinen  “Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu” nun bir ilki gerçekleştirecek olması çok önemli. Konuyla ilgili olarak bu yılın başlarından “KTTF” nin yayınlamış olduğu “Faaliyet Takvimi” ve organizasyon içeriği hakkında sizlere sitemizde daha önce kısaca bilgi vermiştik.

KKTC’ nin uluslararası arenada resmi olarak tanınmıyor ve bu sebepten ötürü KTTF,  WTC’(Dünya Triatlon Şirketi) üyesi bir federasyon değil. Dolayısıyla bu yıl ilk kez Girne’ de gerçekleşecek olan bu yarışın isim hakları satın alınamadığı için dünyaca bilinen adıyla “Ironman 70.3” olarak değil, “Kasım Şakası” adı altında koşulacak. Ayrıca ne Avrupa, ne de Dünya Şampiyona’ sına puan vermiyor. Yani burada alacağınız başarılı bir derece Kona Hawaii Dünya Şampiyonası’ na gitmenizi sağlayamayacak. Kısacası özel yarış statüsünde yer alan bir yarış. Her ne kadar herhangi bir şampiyonaya puan vermese de bir ilk olması sebebiyle çok önemli bir yarış olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Bu yüzden “Kasım Şakası” na hem ülkemizden hem de yurtdışından çok sayıda sporcunun katılması bekleniyor.

Hatırlayacağınız gibi sezon başında Federasyon Başkanı Ahmet Çelik’ ten konuyla ilgili olarak aldığımız ilk bilgiler şöyleydi:

Bu yıl ki faaliyet takvimimizde yer alan Ironman 70.3  tarafımızdan ilk defa gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl Güney Kıbrıs’ta yapılamak istendi ama gerçekleştirilemedi. Yarışmanın finansmanı için sponsor anlaşmasını yaptık ve gerekli hazırlıklara başladık. Ironman yarışı için herhangi bir kayıt ücreti söz konusu değil. Gelecek olan sporcularımıza konaklama konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Yarışmada dereceye giren sporculara çeşitli ödüllerimiz olacak. Yarışmaya Türkiye’den “Kara Kuvvetleri Komutanlığı Takımı ile İngiltere’den katılacak sporcular var. Başta Türk sporcular olmak üzere farklı ülkelerden katılımcılara da açık bir yarışma. Yarışma parkuru şimdiden belirlendi. Girne merkeze yaklaşık 10 dakika uzakta bulunan doğu sahili olarak anılan kumsalda gerçekleşecek. Bisiklet ve koşu parkuru eğimsiz düz bir zeminden oluşuyor. Ironman 70.3 yarışı,  atletler için mevsim itibariyle en uygun hava şartlarının olduğu zaman olan kasım ayında gerçekleştireceğiz. Henüz resmi internet sitemiz hazırlık aşamasında önümüzdeki günlerde hazır olacak.

Bildiğiniz gibi “Kasım Şakası” yarışına bir aydan biraz fazla zaman kaldı. Son zamanlarda Kıbrıs Girne’ de gerçekleşecek olan bu yarışmaya katılmayı isteyen birçok sporcu tarafından gelen sorular üzerine yarışmaya az bir zaman kala Fedarasyon Başkanı Ahmet Çelik ile organizasyonun durumunu ve son gelişmeleri öğrenmek için son bir kez daha görüştük.

Röportajın devamı için www.cyclğingtr.com' u tıklayın.

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..