Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '16

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kuaförler için hangisi daha iyi bir strateji ? Ucuz kalitesiz işçilik & Kaliteli işçilik, itibar

Kuaförler için hangisi daha iyi bir strateji ? Ucuz kalitesiz işçilik & Kaliteli işçilik, itibar
 

Kuaförlere Tavsiyeler


Mesleğinizi sevseniz de, sevmeseniz de temelde amaç para kazanmaktır. Yani yaşam standartlarınızı yükseltmek herkesin temel amacıdır. Yaşam standartlarınızı sadece para kazanarak yükseltemezsiniz.
 
Çalışma saatleriniz, tatiliniz, çektiğiniz stres vs. bunlar hepsi bir arada değerlendirmelisiniz. Tebiki en önemlisi  geçiminizi sağlamak için para'dır. Ama önemli olan sadece para olsaydı elemanlarınıza 3-5 bin lira maaş verdiğiniz halde sizi bırakıp kendi işlerini kurmazlardı. Patron olma egosundan daha sonra bahsedelim.
 
Ucuz Kalitesiz işçilik & Kaliteli İşçilik, İtibar ve Para
 
Hangisi en iyi strateji ?
 
Ucuz ve kelitesiz işçilik ile sürüm yapmak:
 
Rekabet etmenin kolay yoludur. Günü kurtarır ve günlük geçiminizi sağlayacak kadar para kazanırsınız. Önemli bir marka olmak ve gelecekte iyi bir noktada olmak istiyorsanız hayal kırıklığı yaşarsınız. Hiç bir zaman önemli bir marka olamaz ve yerinizde sayarsınız., insanlar size her zaman basit, az kazandıran işler için gelecektir. Bu stratejiyi seçerseniz "ne güldürür ne öldürür" deyimi gibi yaşam boyu iadere edersiniz ama çok yorulursunuz ve yaşam standarlarınızın düşük olur. Ayrıca personeli de çok ucuz çalıştırdığınız için 2 çift laf edemezsiniz. Sizi bırakıp giderler. Çünkü sizden zaten çok vardır.
 
Kaliteli işçilik, İtibar:
 
Orta ve uzun vadeli bir planlamadır. Pasif gelir olarak tabir ettiğim bir kazanç elde edersiniz. Bugün ayakta durabilen ve hala para kazanmaya devam edebilen kuaförlere dikkat ederseniz bu kategoride olduğunu görebilirsiniz. 5-10 yıl gibi bir süre içinde yapacağınız marka farkındalığı ile siz çalışmasanızda personeliniz sizin markanız altında size para kazanırabilir ve personeliniz de çok kazanabilir.
 
Çünkü personelize iyi bir ödeme yapabilcek kadar para kazanabiliyor olacaksınız. Bu durum otomatik olarak hizmet kalitenizide gittikçe arttıracaktır. Kaliteli ve marka olmak her zaman size çok karlı, para kazandıran işleri çekecektir.
 
Örneğin insanlar günlük fön çektirmek, ya da aylık dip boya gibi işlemler için size gelmeyebilir fakat kesim, renklendirme, açma röfle gibi önemli gördüğü işlemler için sizi tercih eder ve bu tarz işler her zaman daha karlıdır ve çok fazla personel gerektirmez. Daha düşük parsonel maliyeti ile daha çok kazanırsınız.
 
Aslından yazacak çok şey var ama şimdi yaz yaz bitmez sıkılırsınız.
 
Toplam blog
: 13
: 37430
Kayıt tarihi
: 13.06.10
 
 

1981 Mayıs Doğumluyum. Tipik bir Boğa Burcuyum. Ticaret ile uğraşmaktyım. Son 5 yıldır E-Ticaret dan..