Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '21

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Kuantum ve gündelik yaşam

Öncelikle KUANTUMA yönelmemi sağlayan Değerli Ağabeyim Aydın AHİAKIN'A teşekkürlerimi sunuyorum. 

-----------------------------------------

Evrenin her bir noktasında var olan kuantumun (atom altı parçacıklarının) evrenin oluşumunun aracı olduğunu anlaşılırken, bugün kablosuz teknolojinin tamamının kuantuma dayandığı da gerçektir.

İletken ve depolama gücü olan parçacıklarla bireylerin gündelik yaşamında kullanabileceği teknolojilerin üretilmesi insanı ve yaşamı giderek tahmin edilemeyecek düzeye çıkaracağı anlaşılıyor.

Radyo, televizyon ve cep telefonu gibi kablosuz elektronik araçlarla iletişimi giderek kolaylaştıran KUANTUMUN yakın gelecekte Bluetooth teknolojisiyle bireylerin iletişimini direkt sağlayabilir veya sağlama noktasına gelinmişse de kamuoyuna duyurulmuyor. 

Veya oluşturulacak merkezden hedef noktalara elektronik olduğunu hissetmeyecekleri mesajlar gönderilebileceğini düşünüyorum.

HATTA gereken özel kişilere tebligat için böyle bir teknolojinin kullanılabildiğini gözlüyorum. 

ÖZET; Teknoloji üretiminde ve yönetiminde  bulunmayan bireylerin KUANTUM’UN günlük yaşamda ne kadar kullanıldığını anlamadan giderek etkinleşmektedir. Hatta Bluetooth teknolojisinin geliştirilmesiyle günlük detaylarda daha da kullanılarak (bıçağın ve tekerleğin bulunmasıyla yürümeye başlayan teknolojinin, elektriğin bulunmasıyla hızlanmaya, kuantumla birlikte uçmaya başlayarak) yaşamın ulaşacağı farklı boyutları bizler hayal bile edemeyiz.

Kadri KANPAK

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..