Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '18

 
Kategori
Futbol
 

Kuarejma ve Volkan

Kuarejma’nın, maçı Fenerbahçe’ye teslim etmelerine neden olan kırmızı kartının da hiçbir açıklaması yok, bu karttan sonra, alacağı cezayı uzatacak olan anlamsız sinirinin de. Bu oyuncunun daha dört gün önce aynı sahada ve ayrı rakip karşısındaki müthiş oyunuyla takımına üç değil altı puan kazandırdığını düşününce kabahati daha da büyüyor. İşte tam da bu nedenle kendi taraftarları dahi Portekizliye ne güvenebiliyor ne de ondan vazgeçebiliyor.                                                                                                 

Maçın diğer bir kahramanının (!) yaptıkları ise Kuarejma’yı dahi aratacak cinsten. Öyle bir anlık kendine hakim olamama değil, yine çok gereksiz görülen ilk sarı karttan sonra ikinciyi görmek için sahada akla karayı seçmek ve neticede maçın kalan 25 dakikasında her arkadaşının daha fazla koşmasına, daha fazla alın teri akıtmasına neden olmak… Tüm bunları yapan Volkan Fenerbahçe’nin kaptanı.

Şenol Güneş’in Kuarejma konusunda eli başından beri zor ama zamanında Alekslerden, Hleblerden, Ozanlardan kolayca vazgeçen Kocaman’ın Volkan’ın bu sorumsuzluğuna kayıtsız kalmaması gerek.

Maçın futbola dair kısa anları iki takım için de önemli bilgiler verdi.

Talişka’nın oyunu kurmak veya yönetmekten ziyade gol vuruşlarında etkili olduğu, Lens’in eline geçen forma şanslarını cömertçe harcadığı, Tosiç’in hatalarına devam ettiği ve Negredo’nun Lav’ın aksine daha çok oyunun içinde olduğu gerçekleri Beşiktaş adına derbide bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Fenerbahçe’de ise Soldado’nun Fernandao’dan önde olduğu Mehmet Ekici’nin takıma estetik katıp oyunu güzelleştirmesi ve yine orta alanın Alper-Topal-DeSouza’ya bırakılmasının takımın elini kolunu bağlaması çok net göründü.

Fakat Aykut Kocaman’ın düşünceleri bizlerden o kadar farklı ki, bu formu, Ekici’nin bir sonraki maçta oynamamasına dahi neden olabilir. 

Görülen kırmızı kartların sadece dünkü maça değil diğer karşılaşmalara da etkisi düşünüldüğünde Beşiktaş bu durumdan daha olumsuz etkilenecek taraf olacak. Zira Volkan, Kameni ile ikame edilebilir, Alper’in olmaması ise olumlu dahi olabilir. Fakat Kuarejma, başta bu hafta sonu oynanacak Trabzonspor maçı olmak üzere eksikliği çok hissedilecek bir oyuncu.

Velhasıl ne Kuarejma’nın ne de Volkan’ın yaptığının affedilir bir tarafı var. Üstüne üstlük bu oyuncular defalarca milli forma giymiş, Avrupa kupalarında sayısız maça çıkmış, futbol yaşamlarının sonlarına gelmiş tecrübeye sahip oyuncular. Bu nedenle kendilerine iki kez ceza vermek gerek; biri yaptıkları için, biri de yaptıklarını Kuarejma ve Volkan olarak yaptıkları için.

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..