Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Küba'ya çok büyük bir cami yapılmalı..

Küba'ya çok büyük bir cami yapılmalı..
 

Duydunmu Kastro?..


Amerika kıtasını ilk keşfedenin kim veya kimler olduğu tarihi belge ve bilgilerde tam olarak net değildir. Bu belirsizliğe bir katkıda sayın Cumhurbaşkanımızdan geldi. Bu konuda kafalarımız karışıktı şimdi tam anlamıyla labirente döndü. Umudumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitlerinin doğru olması yönünde. Fakat bir de şöyle tarihi belge ve bilgiler var..

Amerikalı bir arkeolog olan Üniversity Of Oregon Uzmanı Jon Erlandson, İlk insanların günümüzden 13000 yıl önce Güneydoğu Asya’dan deniz yolu ile California’ya ayak bastığını savunuyor.

Çok daha sonraları MS 1000 yılında İskandinav Halklarının Savaşçı ve Gezginci Ataları olan Vikinglerin “Drakkar” ve “Snekkar” adlı gemileriyle dalgaların dağlar kadar yükseldiği zor şartlarda Norveç Gronland’dan Amerika kıtasındaki (New Foudland denilen) Terre-Nevve’e geçerek Boston’un güneyindeki Cod burnuna kadar indikleri tarihi arşivlerde kayıtlıdır.. Bu da bize İskandinav Halklarının Kristof Kolomd’dan , Amerigo Vespucci’den ve Müslümanlar’dan  önce Amerika Kıtasını keşfettiğini gösteriyor.

Kaldı ki her keşfedenin o kıtada insanlarla karşılaşması bile ( o kıtada insan ve belli kuralların olması)Amerikalı Arkeolog Jon Erlandson’un tespitlerini güçlendiriyor.  

Bizim bildiğimiz (daha doğrusu ilk okuldan itibaren öğrendiğimiz) bir İspanyol Denizci olan Kristof Kolomb’un 1492 yılında Amerika Kıtasına ulaştığı, fakat oranın yeni bir kıta olduğunu bilmeyerek Hindistan zannedip geri döndüğüdür. Daha sonraları 1499 yılında Amerigo Vespucci buranın yeni bir kıta olduğunu keşfetmiş ve tarihte (isminden de esinlenilerek) Amerika Kıtası’nın bu Gemici tarafından bulunduğu ileri sürülmüştür.

Bizim (Kadın doğumundan, sigara içilmemesine, dövme yapılmasına kadar) her şeyi çok iyi bilen Sayın Cumhurbaşkanımız buyurmuş: "Amerika Kıtasını ilk keşfedenler Müslümanlardı. Küba’da bir tepe üstünde Cami gördüklerini iddia edenler o müslüman denizcilerin  herkesten önce o kıtaya  geldiklerini iddia etmişlerdir."

Buna dayanarak Küba’da bir cami yapılmasının uygun olacağına kara vermiş hazret.

Yani "velevki", Küba’da bir tepe üstünde Cami görülmüş olsun, Cami istismarının burada da kullanılması biraz garip bulmuyormusunuz?. Ben bulmuyorum, çünkü alıştık artık Cami yapılması "ihtiyacının" her zaman karşımıza çıkarılmasına.. Cami İstismarına.. 

Ülkemizde bu kadar çok cami varken ve her nereye nasıl cami yapılacağına sayın Cumhurbaşkanı karar verirken, ister misiniz yarın ABD’lilere ve Küba’lılara şuraya şuraya cami yapacaksınız. Büyüklüğü ve yeri şu olacak, Mimarisi de Sinan’dan etkilenecek diye buyursun.

Akşam haberlerde Hazret’i izlerken bunlar aklıma geldi.

Benimki de boş boğazlık işte. Koskoca Cumhurbaşkanından  daha mı iyi bilecem sanki.. 

Saygılar.

15.11.2014

Saat:21.45

Not: Efsane FB 1907 Baterist Metin'e blog'undan yararlandığım için teşekkürler. 

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..