Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kubilay Penbeklioğlu: "Çok komik bir oyun "

Kubilay Penbeklioğlu: "Çok komik bir oyun "
 

Shakespeare'in en sevilen komedilerinden “12. Gece”de rol alan usta oyuncu Kubilay Penbeklioğlu, gördükleri ilgiden bir hayli memnun.

“12. Gece” de Sir. Tobi’yi oynayan Kubilay Penbeklioğlu, “Çok komik bir oyun. Serseri alkolik bir adam Tobi. Biraz marjinal bir adam, özünde duygusallık olan ve bu duygusallığını kapatmak için alkole başlayan bir karakter. Oyunda kilit bir rolü var.” dedi.

Başrolde ki Olivia’nın (Bennu Yıldırımlar) dayısı Tobi’yi oynayan Kubilay Penbeklioğlu, “Oyuna ilgi o kadar büyük ki anlatamam,  birçok arkadaşımıza davetiye bulmakta zorlanıyoruz. Muhtemelen bir çok ödüle de aday gösterilecek bu oyun” dedi.

Serdar Biliş’in çağdaş bir yorumla sahneye koyduğu 12. Gece’de Bennu YıldırımlarLevend Öktem, Senan Kara Tutumluer, Özge Özder,  Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Berk Samur, İsmet Şahin, Erkan Sever, Doğan Şirin, Eylül Soğukçay, Ersin Umulu, Tolga Yeter rol alıyor.

 “12 Gece” adlı oyun 6 Ocak ‘ta Harbiye de, sonrasında ise Ümraniye sahnelenecek.

Oyunun konusu:

12. Gece’de ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino'nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia'ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola'ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia'nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio'ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır.

 
Toplam blog
: 91
: 190
Kayıt tarihi
: 04.01.15
 
 

1980 yılında dünya'ya geldi. 1997'nin sonlarında istanbula yerleşti.    2002 yılında sanat camiasın..