Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Kitap
 

Kucaklaşmanın kitabı

Kucaklaşmanın kitabı
 

KİTAP


Bu bir anlatı kitabı. Daha ilk sayfadan ilk satırlardan şu cümlelerle insanın gönlünü fethediyor: "Herkes kendi ışığıyla ışıldar. Hiçbir alev öbürüne benzemez. Büyük alevler vardır, küçük alevler, her renkten alev. Kimi insanların alevi öyle durağandır ki rüzgarda bile dalgalanamaz, kimi insanlarınsa havayı kıvılcıma boğan çılgın alevleri vardır. Kimi saçma alevler ne tutuşur ne de ışık serperler, kimileride öyle bir canlılıkla yalazlanırlar ki onlara bakınca gözlerimiz kamaşır, yaklaşırsak üstümüze ateş vurmuş gibi parlarız". 

Latin Amerika'nın en iyi yazarlarından biri olan GALEANO bu kitabında; duygu ve düşüncelerini, hayata bakış açısını, bazan başından geçen olaylarla, bazan kısacık öykülerle, bazan de anıları ve hayal gücüyle harmanlayarak anlatmış.  

GALEANO 1973 yılında Uruguay'da yapılan askeri darbe sırasında bir süre hapis yatmış serbest bırakıldıktan sonra Arjantin'de adı "Ölüm Mnagaları"nın listesinde yer almış bir yazar.Dolayısıyla anlatımlarında diktatörlük rejiminin etkileri gözden kaçmayacak kadar belirgin.  

Sanatın tanımlanması, sanatın işlevi ve dili, sanatın yetersizliği, sanat ve gerçek benim ilgimi çeken başlıklardan bazıları.  

Cesaret, korku, inanç, dostluk, düzen, paradoks, bürokrasi , terör kültürü gibi pek çok kavramı kısa, sade ve akıcı anlatmış.  

GALEANO'NUN "Televizyon" hakkındaki düşüncelerini okumak için bile bu kitabı alınmaya değer görüyorum.  

 
Toplam blog
: 38
: 1229
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

1975 doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümü mezunuyum. İzmir'de yaşıyorum. İlg..