Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '14

 
Kategori
TV Programları
 

Küçük Ağa/ Senaryo

Küçük Ağa/ Senaryo
 

alıntı


Dizileri izlerken  hep senaryolarına takılıyorum.

İlginç başlayan bir dizi, bir iki bölüm sonra seyredilmez oluyor.

Bunun nedeni senaryoların   kurgularının değişmeleri,

Her romanda,filmde,dizide bir entrika kurgusu vardır.

Bizim dizilerde entrika yapısı birden zayıflıyor, ya da değişiyor.

Küçük Ağa'da da bu zayıflama ve değişme kendini gösterdi.

Ağa(Zeki Alasya) oğlu Ali'ye  (Sarp Levendoğlu)  Reklam Şirketi satın aldı.Daha önce Ali bu şirkette ücretli olarak çalışan bir elemandı. Sudan sebeplerle tenkit edilince, bu şirketten istafa etmiş ve işsiz kalmıştı. 

 Ali'nin doktor olan eşi Sinem'in ( Birce Akalay)  ailesi başından beri muhalif oldukları Ali'ye karşı bu işsizlik durumunu koz olarak kullanıyorlardı,

Urfalı Ağa reklam şirketine ilaveten oğlu Ali'ye, bir de  İstanbul'da çiftlik içinde bir ev satın alinca, işsiz Ali,bir ev sahibi ve  patron oldu ve DİZİNİN KONUSU aynı Yeşilçam filmlerini hatırlatır bir tarza büründü.

Bu arada Ali, Mehmet Can'ın (Emir Berke Zincidi) okul arkadaşının avukat olan annesi (Nesrin Cavadzade ) ile paraflört etmeye başlayınca, Sinem'in kıskançlık damarları ayağa kalktı ve dizinin  konu bir kat daha  klasikleşti.

Zaten Sinem'in Ali'den boşanmak istemesi ve boşanması da dizinin başından beri bir soru işareti idi.Delicesine sevdiği bir adamdan, desteksiz bir kıskançlık duygusu saikiyle boşanması anlaşılır gibi değildi..

Ali patron olacağına, hayatla mücadele etse, boşandığı eşi Sinem Londra'ya gitse, Mehmet Can'ın durumu dramatik bir hal alsa, dizinin konusu daha ilgi çekici bir hale gelirdi ve dizi farklı bir dramatik yapıya kavuşurdu.Dizi muhtelif entrikalarla örülür ve dizi çekiciliğini devam ettirirdi.

Şimdi görünen o ki,Sinem ile Ali'nin avukat sevgilisi arasında bir çekişme başlayacak.İzleyici onlarca dizi veya filmde rastladığı bir  konunun  tekrarıyla karşılaşacaktır.

Anladığım kadarıyla dizi senaryoları  parti parti yazılıyor. Bitmiş komple  bir senaryo ile diziye başlanmıyor.

Bölüm bölüm yazılan senaryolar da  dizileri monoton ve anlamsız bir hale getiriyor ve bunun sonucunda yayından kaldırılıyorlar.

26 Mart 2014

 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..