Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Küçük Ağa’nın birinciliği Çalıkuşu’na yaradı

Küçük Ağa’nın birinciliği Çalıkuşu’na yaradı
 

Küçük Ağa ve Çalıkuşu


Dün ilk kez seyirci ile buluşan Küçük Ağa dizisi başarılı bir başlangıç yaparak, hem totalde hem de Ab kategorisinde birinci oldu. Aslında bunu geçen hafta kestirmiştim. "Şayet "Beni Affet" dizisi geçen salı günü gün birincisi olduysa Salı günü için kanalların büyük bir boşluğu var "demiştim. Sanırım o boşluğu şimdilik Küçük Ağa dizisi kapatacak.

Çoğu zaman basit bir mantıkla çekilen Erler Yapım dizileri, Kanal D'nin her daim yüz akı olmuşlardır. Yabancı Damat, Akasya Durağı, ve Arka Sokaklar'ın başarılarını görmezden gelemeyiz.

Hele ki bu karmaşık yayın ilkeleri içinde "ne izlesek?" sorusunu sürekli soran ve yeni ve farklı gördüğü bazı dizilere rağbet etmeyen bir izleyici kitlesi için Küçük Ağa biçilmiş kaftandı. Emir Berke Zincidi, Birce Akalay ve Zeki Alasya bu faktörü ayakta tutan unsurlar haline getirdiler. Hikaye de anlaşılır ve bildik bir tempo ile hareket edince. Totalde 8.28 lık  ve Ab'de  8.21 lik izlenme oranı tesadüf olmuyor. Ama önemli olan bu tempoyu sürdürebilmek.

Öte yandan şansız bir yayın ilkesi sonucunda aradığını bulamayan Çalıkuşu dizisi de dün bu başarıdan nasiplenmeyi bildi. Çalıkuşu dizisi çekim kalitesi ve Fahriye Evcen - Burak Özçivit uyumu ile tartışmasız sezonun iyilerinden. Ne var ki seyircinin görmezden geldiği bir yapım oldu. Ne var ki dün gece Zap yapmaktan üşenen izleyiciler Çalıkuşu dizisine şans verdi ve reytinglerde başarılı bir tablo çizdi. Bence daha fazla izlenme oranlarına sahip olabilecek bir dizi ama ne var ki kalite ve reyting ülkemiz televizyonlarında paralel hareket etmediği için bu sonuca da "şükür" demek gerekiyor.

O  Ses Türkiye'nin sona ermesi neticesinde Dizi gününe dönen salı'nın şimdilik galibi Küçük Ağa. Şayet bu başarısını 4 hafta sürdürse bu tablo bundan sonra çok değişmez. O yüzden bu başarının sonuçlarını gözlemlemek için süreç başladı. Umarım herkes için hayırlı olur.

Volkan Türkcan

vturkcan@televizyondizisi.com

https://twitter.com/yerlidizi

 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..