Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Küçük ayıplar büyük yanlışlar

Küçük ayıplar büyük yanlışlar
 

Adem aleminde, gizli ve yasak olan her şey tatlıdır. Havva’dan bu yana, nefsimizi kırbaçlayan en önemli olgulardır. Bir defa saplantı olmaya görsün, bizi içten içe merak tuzağının en derinlerine çeker.

Küçüklükten bu yana, ayıplarda gizlenir ilişkiler. “Şunu yapma, ayıp, sakın şöyle davranma…” gibi korkutmalar ile başlarız hayata. Hiç kimse de kalkıp “Bu böyledir” demez. Yol yordam göstermek yerine öcü teranelerine büründürüp geçiştirir. Her safhada olduğu gibi burada da eğitimden nasibimizi alamayız.

Genel olarak; kız çocuklarımız, korku ve merak ikilemindeki kaygıları, erkek çocuklarımız ise, gizli tutulan eyleme olan aşırı düşkünlükleri nedeniyle, karşı cins ile olan ilişkilerinde sorunlar yaşarlar. Bu sorunlar; yalnızca duygusal beraberliklerle sınırlı kalmayıp arkadaşlıklarda bile baş gösterir.

Bu sebepledir ki, her iki cins arasındaki beklenti uyuşmazlığı, zamanla sorunların derinleşmesine ve ilişkilerde kalıcı travmalara neden olur. Karşı cinste aradığını bulamayan genç kızların tepkisi; güvensizlik şeklinde kendini gösterirken, erkekte, ihtiyacın farklı alternatiflere yönlendirildiği görülmektedir. Daha çok erkekte kendini gösteren; merak duygusunu porno içerikli yayınlarla, fizyolojik ihtiyacını da mastürbasyon ile giderme isteği, sağlıklı gelişimin önüne geçmekte ve kişiyi daha çok iç dünyasına hapsederek, anti-sosyal bir düzensizliğe itmektedir. Karşı cinsi yalnızca cinsel bir obje olarak algılamak ve yanıltıcı görsel öğretilerin de etkisiyle, yanlış bilinçlenme sonucu, başarısızlık ve özgüven sorunlarına neden olmaktadır. Okuldan iş yaşamına kadar hayatının tüm evrelerinde, bu özgüven sorunu, başarısının önünde hep bir set oluşturur gider.

Çocuk bir testidir, içini siz doldurmazsanız toz-toprak doldurur.

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..