Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '07

 
Kategori
Günübirlik Turlar
 

Küçük bir kaçamak — Sülüklü Göl

Küçük bir kaçamak — Sülüklü Göl
 

Adapazarı’ndan yaklaşık 1, 5 saat sonra ulaşabileceğiniz Sülüklü Göl, keşfedilmeyi bekleyen saklı cennetlerden biri. Şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzak güzel bir gün geçirmek, mavi ve yeşilin uyumunu sesiz, sakin ve huzurlu bir ortamda izlemek istiyorsanız Sülüklü Göl iyi bir alternatif olabilir.

Sülüklü Göl’e Akyazı-Kuzuluk sonrasında ise Dokurcun Belde’si üzerinden ulaşılıyor. Dokurcun’a ulaşıldıktan sonra beldenin içinden Sülüklü Göl’e bir dağ yolu ayrılıyor. Yolun Dokurcun’a kadar olan kısmı oldukça iyi olmasına rağmen, yaklaşık 20-25 dakikalık dağ yolu taşlı ve topraklı. Ancak buna rağmen hava şartları iyi olduğunda gölün kıyısına kadar ulaşılabiliyor.

Sülüklü Göl, her ne kadar az bilinen bir yer olsa da, bazı günübirlik trekking gezilerinin durakları arasında yer alıyor. Muhtemelen dağ yolu trekking güzergahı olarak kullanılıyordur. Biz araçlarla çıktığımız için, yolun kenarında akan derenin keyfini çıkaramadık ancak bir daha ki sefere bu dağ yolunu yürüyerek çıkmaya kararlıyım.

Göl çevresinde her hangi bir tesis olmadığından, Kuzuluk ya da Dokurcun Beldesi’nden gıda ihtiyaçlarını temin edebilirsiniz. Özellikle çok sayıda alabalık tesislerinin yer aldığı bölgede, tesislerden canlı balıklarınızı alıp, göl kıyısında afiyetle yiyebilirsiniz. Ekmeğinizi ise Dokurcun Beldesi’ndeki fırından almanızı öneririm.

Manzarası, temiz havası, sessiz ve sakin ortamı, mavisi ve yeşili ile piknik yapmak, dinlenmek, fotoğraf çekmek için ideal ve yakın bir mekan arayışında iseniz Sülüklü Göl iyi bir tercih olacaktır.

 
Toplam blog
: 27
: 2130
Kayıt tarihi
: 30.10.06
 
 

1979 Sakarya doğumluyum, 1,5 yıl Milli Eğitim' de öğretmenlik yaptıktan sonra,11 yıldır da üniver..