Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Küçük Büyükler

Çocuk olmak ne güzel şey. Çocukların kendilerine has ne de renkli ve yaratıcı dünyaları var. Büyüyünce farkına varacakları en keyifli ve en değerli zamanları çocukluk. Koşup oynadıkları, ağız dolusu güldükleri, eğlendikleri, öğrendikleri, günleri, saatleri, yılları bilmeden ve kimseye aldırmadan tam da kendileri oldukları o muhteşem yıllar. Şüphesiz çocukluk dönemi her bireyin gelişiminin en önemli süreci. Hepimiz hatırlarız o günleri. Tıpkı bizler gibi onlar da hatırlayacaklar.

 

Günümüzde çocuklar çevre ve yaşam koşullarındaki değişiklikler ve toplumdaki hızlı değişim sonucunda büyükler gibi yaşar oldular. Küçük kadınlar ve adamlar gibi giyinmeleri günümüzün en göze batan noktalarından biri. Çocuk dediğin çocuk gibi giyinir. Renkli ve rahat giyinir. Çiçekli ve desenli giyinir. Pamuklu ve sağlıklı kumaşlardan üretilen giysiler giyer. Smokin, gelinlik ya da topuklu ayakkabı giymez. Makyaj yapmaz, oje sürmez, saç boyatmaz. Ve hatta babayla takım olsun diye iki bin Türk Lirası değerinde mayo giymez. Elinde anne babasıyla aynı cep telefonu ile ortalarda dolaşmaz. Eğer bu yaşta anneleri ya da babaları gibi giyinirlerse, büyüdüğü zaman ne giyecekler? ‘Çocuk Modası’ adı altında küçültülmüş yetişkin kıyafetleri ile tıpkı ebeveyn ve diğer büyükleri gibi birbirlerine hava atar oldular. Anne babalara hesap sorar, kimseleri beğenmez oldular. Bir de verdikleri cevaplar!

 

Ama sorumluluk toplumda ya da onlarda değil. Yeter ki gürültü yapmasınlar diye ellerine verilen tablet ve telefonlar, ‘ama sınıftaki herkesin var, bir tek benim yok’ dediklerinde, birlikte geçirilmeyen zamanlar için kendini affettirme güdüsüyle ebeveynlerin aldırdıkları kıyafet, oyuncak, teknolojik cihaz ve ayakkabılarla büyükler onları böyle yaptı.

 

Çocuklarınızı büyük gibi giydirmeyin! Sizin kıyafetlerinizin onlardan farklı olması gerektiğini belirtin. Çocuk olmanın ne şahane bir şey olduğunu ve bu muhteşem zamanlarını onlarla geçiriyor olmaktan ne kadar keyif aldığınızı her fırsatta kulaklarına fısıldayın. Yanlış seçilen kıyafetlerle onlara yaşlarından büyük sorumluluklar yüklemeye son verin. Onlar çocuk! Bırakın çocukluklarını yaşasınlar.

 

www.bukre.co.uk

 
Toplam blog
: 72
: 54
Kayıt tarihi
: 16.01.19
 
 

İskoçya'da Glasgow Metropolitan College/İngilizce eğitimimi tamamladıktan sonra Kanada Akademisi La..