Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
Hayvan Bakımı
 

Küçük dostlarımızı beslemek aslında çok kolay

Küçük dostlarımızı beslemek aslında çok kolay
 

Sokakta yaşayan küçük dostlarımız her zaman yeteri kadar yiyecek ve temiz su maalesef bulamıyorlar .Bu yüzden de yaşamlarını aç ve susuz devam ettirmeye çalışıyorlar.Peki sokakta yaşayan bir kedi ve köpek dostumuzu beslemek çok mu zor ? Tabii ki de hayır.

En basitinden başlayalım ilk önce. Yemediğimiz yemekler. Günün birçok saatinde insanoğlu bitiremediği ve kalan yemeklerini çöplere atıyor. Halbuki kalan yemeğe birazda ekmek katkısı yapıp küçük dostlarımıza verseler onların bir öğününü karşılamış olacak hemde yemekler çöplere atılıp israf olmayacak.

Bir diğer seçeneğimiz ise aç bitir salamlar. Marketlerde gördüğümüz aç bitir salamların içinde yaklaşık 8 tane salam bulunuyor. Bunlardan alıp küçük dostlarımıza verirsek onların et ihtiyacının bir kısmınıda karşılamış oluruz.

Süt ve süt ürünleride verebileceğimiz besinler arasında. Sadece süt ve yoğurt olarak veya süt ve yoğurtun içine ekmek doğrayarak küçük dostlarımıza verebiliriz.

Bu yazdıklarım basit yöntemlerdi.Şimdi ise küçük dostlarımzın tadını çok sevdiği kuru mama ve yaş mamalar var.İstediğimiz yerden edinebileceğimiz bu besinler onlar için çok lezzetli. Özellikle yaş mamalarda tavuklu ve sığır etli seçenkeler ise onlar için tam ziyafet.

Son olarak ise en önemli olan bir ihtiyaç '' Su''.Sürekli onların yaşam alanlarına temiz sular koymayı unutmayalım.

Evet. İşte gördüğünüz gibi küçük besleme taktiklerimiz bunlar. Sizler bu besleme taktiklerine daha birçok şey ekleyebilirsinizde.

Barış ACAR.

 

 
Toplam blog
: 6
: 202
Kayıt tarihi
: 21.09.16
 
 

Celal Bayar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde öğrenim görmekteyim.19 yaşındayım İzmirde doğdum ..