Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Küçük kararlar alabilmek

Küçük kararlar alabilmek
 

İnsanlar çoğu zaman başarılı buldukları kişiler gibi olmaya çalışırlar. Onun ne yaptığına ve nasıl yaptığına bakarak aynı şeyleri yapmaya çalışırlar. Fakat önemli olan tarafı atlarlar yani o kişinin o başarılı noktaya gelirken geçtiği yolda aldığı küçük kararları. O kişilere özenen insanlar yada kendilerince yollar belirleyip o sonuçları yakalamaya yada oturup dua etmeye başlarlar. Sihirli bir değneğin(milli piyango vb.) gelip hayatlarını değiştirmesini ve istedikleri kişi olmayı umarlar. Fakat bu yolculuktan maalesef bir çok kişi hayal kırıklığı ile çıkar. Eğer bu yolculuğa çıkıyorsanız alacağınız küçük kararların ne kadar önemli olacağını unutmamalısınız.

Rüyalarınızdaki hayatı yakalayabilmek için çıkacağınız yolculukta alacağınız küçük kararları unutmayacasınız dedik. Aslında alacağınız her karar sizin için bir sonraki adımı belirleyecektir. Bu kararlarınız bazen doğru olacak bazende yanlış. Fakat küçük kararların alınması olası bir hata durumunda tekrar doğru yola dönüşünüzü kolaylaştıracak, geri dönülemez bir hata yapmanıza engel olacaktır. Herşey küçük parçalardan oluşur ve siz bu her bir küçük parçanın farkında olmalı, ve onları hayallerinizi gerçekleştirmek için kendi lehinizde kullanabilmelisiniz.

Birçok kişi büyük kararlar alıp onları uygulamaya koyulurlar. Örneğin, kendi evi olmasını hayal eden ve maaşla çalışan birinin dövizle ev kredisine girmesini düşünelim. Çalıştığı iş yerinde pozisyonu yada şirketin geleceği garanti midir? Döviz kuru seyri nasıl olacaktır? Bu ödemeleri yaparken ekstra ödemeler ve harcamalar çıkmayacak mıdır? Gibi aslında kendisine tam olarak maliyetini hesaplamadan bu işe girenlerin çoğu zarar ettiler. Eğer gerçek maliyeti hespalayabilirve olası kötü bir durumda ne yapabileceği konusunda b ve c planları geliştirilebilirse işte o noktada bu hedef anlamlı olabilir.

Burada yazılanlardan büyük resme bakmanın yanlış olduğunu düşünmemelisiniz. Ne istediğinizi ve nasıl ona doğru gideceğinizi bilmekten bahsediyorum aslında. Alacağınız küçük kararların sizi büyük resme götüreceğini söylüyorum.

Belki “çekim yasasını” kullanmalısınız, eğer gerçekten istiyorsanız hedefinizi kendinize çekeceksiniz demektir. Fakat ne olursa olsun hedefinize doğru küçük adımlar atmadan onu bekleyerek elde edemeyeceksiniz. İstediğiniz şeyi bir kağıda yazın yada resmini çizin. Ne istediğinizden emin olana kadar bunu yapın. Daha sonra bu amacınızı hergün hayal edin. Sizi ona götürecek gereken küçük adımları ve vermeniz gereken küçük kararları düşünün.

Ve atık hergün hayatınızla ilgili küçük kararları vermeye başlayın. Kısa br süre sonra gerçekten çok faydasını göreceksiniz. Sadece çok zor bir durumda ve kaçınılmzz ise büyük kararlar verin. Büyüklerimizin dediği gibi “Asla ve asla büyük konuşmayın”. Alacağınız küçük kararların hepsini akıllıca yöneteek büyük kararlarınızın altyapısı yapabilir ve daha büyük resimlere ulaşmaya çalışabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..