Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '16

 
Kategori
Deneme
 

Küçük notlar

Küçük notlar
 

Bir kumru eşini kaybettiğinde, ölünceye dek yeni bir eş aramaz. Artık öttüğünü bile duymazsınız. Yuvası olarak kabul ettiği yerde, konduğu yeri bile değiştirmeden yani daha önce eşinin yanında durduğu yeri bile değiştirmeden ölünceye dek tek başına yaşar. Yalnızca yiyecek aramak için gidip, akşamları geri döner; tek başına orada öylece oturur. Sadakat böyle bir şeydir!
 
İyi bir şey yapın. Sevdiğiniz kişiyi ya da eşinizi suçlamayın. Aksine yanında olduğunuzu hissettirin.
 
Sevgi denen şey, laflarla yaşanmaz. Davranışlarla yaşanır, yaşatılır.
 
Bir çift. Erkek diyor ki, kendimce sevmeme bile izin vermedi. Kadın, sokaktaki köpekler bile bana daha sevecen davranıyor. Soru: kendince sevmek?? Yanıt: Aptal yerine koyup, kullanmak.
 
Bir eş diyor ki, seni tersledim, kötü davrandım, aldattım. Sen hissettin, fark edip beni yakaladın. Özür dilerim. Sonra bir kez daha yapar ve yine özür diler. Soru: buradaki özrün anlamı nedir? Bir sonrakinde daha ustaca aldatacağım mıdır? İlk iki seferinde başarısız oldum mudur?
 
Özür, davranışın hatalı olduğunu kabul etme, pişmanlık duyma ve seni tekrar üzmeyeceğim, bana bir şans daha ver demektir. Aksi halde, seni kullanmaya devam edeceğim, seni aptal yerine koyuyorum demektir.
 
Hayatta ne için dua edip, neyi dilediğine çok dikkat etmeli insan. Fazla hayal keseye de, kalbe de zarar..
 
Empati, kişinin karşısındaki canlıyla kendisini eşitlemesi, kendini onun yerine koyabilme halidir. Böylece onu anlayabilir, hissedebilirsiniz.? Çünkü Empati, yalnızca insanlar arası duygu durum paylaşım hali değildir. Tüm canlıları kapsar.
 
İnsanların topçu, şarkıcı veya siyasetçiyle ilgilendiği kadar bilim insanlarıyla ilgilendiği gün yeni bir çağ başlayacak..
 
Sevdiklerinizin kıymetini bilin.
Uyuyup uyanamamak var
Uyanıp bulamamak var
Ansızın bir bombanın gürültüsünde 
sonsuzluğa karışmak var.
 
İnsanların iki yüzlülüğünü, uçkura düşkünlüğünü anlatan bir roman yazmaya niyetlensem 36 cilde sığdıramazdım..
 
Kesinlikle yanlış çağdayım.. 10000 yıl sonra insanların onurlu olmayı öğrendikleri bir çağda doğmalıydım..
 
Sevgi, eylem ve davranışlara yansıyan bir duygudur. Diğer bir deyişle, eylem ve davranışlarla ifade edilen bir duygu durumudur. Bireyin içinde yaşayıp, kendine saklayabileceği bir şey değildir. Sevgi, eylem ve davranışlara yansımıyorsa mevcut değildir. Psikolojik tanımlamalarda, aynı zamanda saygı (respect) ile birlikte tanımlanır. Bu da şu anlama gelir. Sevgi, eylem ve davranışlarla ifade edilen; saygı içeren bir duygu ve davranış biçimidir.  Akademik kaynaklarda sorumluluk ile birlikte tanımlanmıştır. Türkçede aşk diye ifade edilen yani passion-tutku ile karıştırılmamalıdır.
 
İnsanın gelişmesi sonlu bir süreç değildir. Oysa ki çevresel faktörlerin insanın kişiliği üzerinde önemli etkisi vardır. Az gelişmiş veya kötü karakterli arkadaşlarının etkisi yadsınamayacak derecede önemlidir. Buradan sürekli akan olumsuz etki, kişinin gelişmesine ket vuracağı gibi, farkına bile varmadan olumsuz bir kişiliğe doğru kaymasına neden olabilir. Seçeceğiniz arkadaşlara, kuracağınız dostluklara dikkat ediniz. Etik değerler, bilimsel ve hümanist gelişmişlik kadar önemlidir.
 
 
 
Toplam blog
: 87
: 1739
Kayıt tarihi
: 04.08.10
 
 

Gökyüzünüz mavi, aklınız bilimle olsun. ..