Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Küçükyalı Teknik Lise ve End. Mes. Lisesi'nde Durucan

Küçükyalı Teknik Lise ve End. Mes. Lisesi'nde Durucan
 

 

          

Sıkılana arkadaş / Yalnız kalana yoldaş / Sakın canını sıkma / Okumak, güzel uğraş… 

Basında yer alan ve şahsımı da ilgilendiren aşağıdaki haberi okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Bu okul mu? Anlatılmaz, görülür!  / Gidip görmeniz önerilir... MD

 

 

 

               Maltepe-Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü, Eğitimci-Yazar-Şair kimliğiyle tanınan Muhsin DURUCAN’ı kitap okuma, sevgi, saygı ve hoşgörü temalı yüz yüze söyleşi yapmak amaçlı okulun lider öğrencileriyle buluşturdu.  Okula davet edilen yazar Muhsin DURUCAN eğitimci yönünü de vurgulayarak söyleşisini gerçekleştirdi.

               Yazar Muhsin DURUCAN, sade, duru ve akıcı bir üsluba sahip, sürükleyici anlatımıyla öğrencilerimizin ilgisini çekti. Yazarlık konusundaki tecrübelerini okuduğu şiir ve yazılarıyla destekleyerek başta okul müdürü olmak üzere öğretmen ve öğrencileri şiir okumaya davet etti. Söyleşi esnasında şiir okuyan öğrencilere kitaplarından armağan ederek söyleşiyi ilgiyle izlemelerini sağladı.

               Okulun Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şükriye KAYIKÇI: “Bir yazarın yazmayı amaçlaması, konuşmasında bir şeyler söylemesi çok önemli değildir. Asıl anlam ve önem, onu üretecek olan dil sisteminden ve dilin gücünden kaynaklanır. Dilin kurallarının işlendiği, verilmek istenen mesajın açık ve anlaşılır biçimde dile getirildiği bir üslup, öğrencilerimize kazandırılması, hedeflenen okuma-yazma alışkanlığının en önemli unsurudur. Bu üslubu yazar, güzel bir şekilde kullanarak salondaki öğrencileri konunun içine çekmeyi başardı.” diyerek düşüncelerini belirtti.

              Okul müdürü Selami ÇİÇEK: “Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak ortaya koyduğumuz şiir kitabımız “ŞİİR KUMBARAM” ile şiir yazmaya, şairliğe ve şairlere olan ilgimizi yazarlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Okumaya, yazmaya, şiire, şiir yazmaya ve diğer yazı türlerine ilgi duyan okulumuz öğrenci ve öğretmenleri, yazarımız Muhsin DURUCAN’ın düz yazıdan şiire uzanan yazı türlerinden oluşturduğu kitaplarını inceleyerek, yazarlık konusunda somut örnekler üzerinden bilgilendiler.” dedi.

              Müdür yardımcısı Zeynep DİDEM: “Böyle bir söyleşinin gerçekleşmesi okulumuzda devam etmekte olan okur-yazarlık projeleri, SANAT ATÖLYESİ ve ŞİİR KUMBARAM projelerine katkı sağlamıştır.” kelimeleriyle düşüncesini ortaya koydu.

              Öğrencilerden Murat YORGUN, kendisinin şiir yazdığını ve yarışmalarda şiir okumasıyla da başarılı olduğunu, yazarın şiirlerini severek okuduğunu ve söyleşi sırasında da okuduğu şiirle kitap ödülü kazandığını, bu tür söyleşileri gerçekleştiren okul idaresine teşekkür ettiğini, belirtti.

              Söyleşiyi izleyen ve etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğünün uygulaması olan söz konusu projenin çok yararlı geçtiğini vurguladılar.

              Ülkeleri gezdirir / Salt gerçeği gösterir / İyi, güzel erdemi / Ancak kitap öğretir. MD

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..