Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Erdoğan Özgenç DOST MECLİSİ

http://blog.milliyet.com.tr/erdoganozgenc

01 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Küçümsediler (Eğitimli okumuş çağdaş akıllı gençler küçümsediler)

Cehalet bu ülkede halkın çok uzun zamandır köle gibi yönetilmesine neden oldu. Uzun zaman devleti ve ülkeyi yönetenler cehaletin yok olmaması için ellerinden geleni yaptılar.

Bunu yaparlarken yanlarına da yobaz bağnaz din tacirlerini aldılar, Cumhuriyeti demokrasiyi yıkmak için ellerinden geleni yaptılar.

***

Başta rahmetli Bülent Ecevit olmak üzere vatanını halkını seven liderler cehaleti yenmek dinimizi sömürenlere dur demek için eğitime bilime önem verdiler ve cehaletin belini yobazlara rağmen bir nebze olsun kırdılar.

Ta ki bir cemaat lideri salya sümük ağlayarak bir takım inançlı vatandaşın duygularını sömürmeye başlayana kadar ki o cemaat lideri şu anda kendisini Amerika’nın şefkatli(?) kollarına bırakmış vaziyette.

Ve bugün gelen dini referans alan bu konuda eğitim alan bir iktidarı özellikle kıblesi dini imanı para olan tüccarlar tarafından desteklenen AKP hükümetini ve Başbakanı başa getirdiler.

Gelir gelmez de yobazlığı bağnazlığı bilimden ilimden uzak eğitim aldıkları okulları eğitim kurumları olarak dayattılar. Birçok il ve ilçede çağdaş okulları kapatıp yerine İmam Hatip Okullarını açtılar.

Kinlendiler “öç” alma duygularıyla yanıp tutuşturlar.

Başta kadınlarımız kız çocuklarımız olmak üzere hemen herkesi bu uğurda kullandılar.

Hemen her fırsatta dindar ve kindar gençliği öne sürdüler, size güveniyoruz dediler.

Sandılar ki imam hatip öğrencileri, tarikatlarda kulluk edenler cemaat liderlerinin ayaklarını eteklerini öpenler kendilerini ilelebet koruyacaklar…

Üniversitelerde okuyan hemen her gün polisin baskısı altında ruhlarındaki muhteşem coşkuyu hafife aldılar, onların zekâlarını, yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu gençleri “küçümsediler”

En ufak hak ve taleplerini özgürce dile getirmek için son derece zarif protesto eden işçiyi memuru emekliyi küçük esnafı ve çiftçiyi emekçileri “küçümsediler”

***

1 Haziran 2013 bu tarihi sakın unutmayın;

Bu gün birbirinden habersiz halkın ülkenin tüm il ilçelerinde bir araya gelerek demokratik tepkilerini gösterdiği ve okumuş bilimden ilimden irfandan feyz almış gencecik çocuklarımızın haksızlıklara yolsuzluklara hırsızlıklara başkaldırılarının başladığı gündür.

Takkeli yobaz bağnaz ve bir o kadar da liboş cahil cühela kindar ve dindar gençlik değil, tamamı eğitimli üniversiteli aslanlar gibi çocukların, okumuş akıllı çağdaş çocukların cehaletin pisliğinden beslenenlere karşı kazandığı zaferin “halk zaferinin”  günüdür.

Bu gün küçümsenmiş gençliğin, küçümsenmiş “Halkın” kendini hatırlattığı gündür kısaca HALK günüdür…

***

Cehaletle beslendiler eğitimli okumuş akıllı vatansever milliyetçi çocukları “küçümsediler”

Ve beklenen oldu, bu gün halkın korku ve şiddetle beslenenleri Cumhuriyet tarihinde görülmemiş birlik ve beraberlikle tarihin tozlu sayfalarına gömüşünün başladığı gün oldu,

Sakın aynı hataları yapmayın; bu günü hafife almayın ve “küçümsemeyin”

***

Umarım akıl ve sağduyu egemen olur ve “halkın” bu muhteşem günü çok acı sonuçlara gebe olmaz.

***

Umarım “halkı” bu denli gerenler küçümseyenler olan bitenlere “cahil” kalmazlar…

İyi akşamlar… 

Erdoğan ÖZGENÇ 

 
Toplam blog
: 846
: 425
Kayıt tarihi
: 26.06.12
 
 

Emekli banka müdürüyüm ama kart vizitimde "insan" yazıyor. Adana'da ikamet ediyorum. Herk..