Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kudret narının sağlığımıza kattığı faydaları…

Kudret narının sağlığımıza kattığı faydaları…
 

Kudret Narı diğer isimleri ile Papara, Acayip elma, Momordica charantina, Balsam apple, Momordica…

Kudret Narı Kabakgiller familyasından; tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bir bitkidir. Yaprakları saplı ve el gibi parçalıdır. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır. Meyveleri 8-15 cm uzunluğunda, 4-10 cm eninde üzeri çıkıntılı ve uçlara doğru sivricedir. Önce yeşil olan meyve, sonra olgunlaştıkça yavaş yavaş sarı ve nihayet altın sarısına dönüşür ve içinde 20-30 adet koyu kırmızı renkte fasulyeye benzer tohumları vardır. Ev ilaçlarında, zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılır.

Vatanının doğu Hindistan olduğu tahmin edilen Kudret Narı Afrika ve Asya’nın tropik bölgeleri ile Türkiye ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde de yetiştirilmektedir. Türkiye'nin genellikle Yalova ve Bursa civarında yetiştirilmektedir.

Bu kadar uzun söz ettikten sonra, nelere iyi geldiğine şöyle bir bakalım.

Mide rahatsızlıklarından, tümöre kadar birçok faydası bulunan faydaları olan Kudret Narının antibiyotik etkisi bulunuyor. İçeriğinde bulunan lutein ve lycopene tümörün büyümesini engelliyor.

Colorado Üniversitesinden bilim adamlarının araştırması, kudret narı suyunun pankreas kanseri hücrelerinin enerji kaynağını (glikoz) keserek ölmesini sağladığını gösterdiler.

Araştırmacılardan Rajesh Agarwal, daha önce kudret narı özünün meme kanserinde etkili olduğunun görüldüğünü de söylüyor.

Şeker hastalığına karşı iyi geli!. Kudret narından yapılan ekstrenin şeker hastalığına olumlu etkiler yaptığı tespit edildi. Araştırmaya göre kudret narının içinde bulunan dört madde şekeri düzenliyor.

Karaciğeri desteklediği bilimsel olarak kanıtlanan bir besin!.

Bağırsak tembelliğini giderdiği ise cabası.

Mide problemleri ve kan şekerinin kontrolü için yaygın olarak kullanılması öneriliyor.

Ülser, gastrit, kolit ve kabızlık gibi sorunlara karşı kullanım alanları mevcut! Bu rahatsızlıklar için 40 gün süreyle kür yapılması öneriliyor.

Yaraların çabuk iyileşmesinde ve çabuk kapanmasında etkili olduğu bilinen bir gerçek!

Egzama, sedef ve diğer cilt hastalıklarında faydalı olduğu uzmanların görüşü!

Mide ülserini tedavi eder.

Hücreleri yeniler.

Peki, nasıl kullanılır?

Taze kudret narı meyvesi olgunlaşınca ezilir ve balla karıştırılıp kullanılabilir. Sabahları aç karnına yenilir. Bu şekilde 41 gün kullanılır. Kudret narı bitkisinin kullanılan kısmı meyveleridir. Çekirdekleri zehirli olabileceğinden çekirdeklerinden temizlenerek kullanılması gerekir.

Zeytinyağı ile hazırlanışı

Kudret narı meyvesi zeytinyağı ile karıştırılarak da hazırlanabilir. Kullanıma hazır şekliyle, doğal ürün satan yerlerden temin edebilir. Bizim buralarda halk pazarlarında bile satılıyor.

Sabah ve akşam yemek öncesi bir tatlı kaşığı alınır. 41 gün boyunca kullanılması tavsiye edilir. Kudret narı kapsül olarak kullanılacaksa, günde iki-üç kez alınabilir.

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..