Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '08

 
Kategori
İnançlar
 

Kul insan ve paralel isteklere dair

Hayatta öğrenmeye kalksanız o kadar çok şey var ki, ilginizi yoğunlaştırabileceğiniz. Gündem sürekli değişiyor. Her an yeni bir olay patlıyor. Ama sonuç ne? Biz yine aynı biz.

Bence, dışarı bakmaktansa, biraz içeri dönmemiz gerekiyor. Yalnız kalmalıyız. İnsanlardan uzakta. Yaradanla başbaşa. O'nunla uzun uzun konuşmalı. Dertleşmeli. Ama dünya işinden dertleşmek değil. Nasıl bir insan olmak istediğimize dair dertleşmeli. Nasıl bir insan, nasıl bir kul...

Herkese kucak açmış, iletişimi güzel, güleryüzlü, merhametli bir kul insan. Bizi gördüklerinde insanların içine huzur ve mutluluk dolmalı. İçten gelen selamlaşmalar olmalı ilk etkileşimde ortaya çıkan. Samimi el sıkışmalar ve kucaklaşmalar. Hal hatır sormalar. Söyle kardeşim senin için gerçekten yapabileceğim bir şey var mı diyebilmeliyiz arkasından gelme ihtimali olanı külfet değil, nimet gibi düşünerek.

Allahu Teala bu dünyayı, bu güneşi ve ayı bizim emrimize amade kıldı. Bizi de kendi emrine. Biz O'nun kulu olursak, O'nun mahlukları da bize kulluk eder. Dertler tasalar bizi asla alaşağı edemez. Çünkü artık bizim isteklerimizle onların gerçek Sahibinin isteği bir olur. Ve Dünya üzerindeki her şey bizim amaçlarımıza en uygun şekilde Allah'ın izniyle vuku bulur. İmanın gücü budur. Bu, salih amelle desteklenmiş imanın gücüdür.

Gününüz mübarek olsun.


 
Toplam blog
: 20
: 420
Kayıt tarihi
: 15.09.07
 
 

8 yıldır insanın da içinde bulunmuş olduğu sistem hakkında kitaplar okuyor ve konu üzerinde düşünüyo..