Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

08 Aralık '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Kulağa Küpe Mutfak Pratikleri

Kulağa Küpe Mutfak Pratikleri
 


* Mayoneze zeytinyağı yerine susam yağı kullanabilirsiniz...


* Buzdolabınızda sakladığınız yeşil sebzeleri tekrar canlı hale getirmek için, 2 litre suya katılmış 1 yemek kaşığı limon suyunda 10 dakika kadar bekletin...


* Ekmeğiniz küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 ginde bir sirkeli suyla silin...


* Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına dikkat edin, hava almamalı. Buzluk poşetlerinin havasını iyice alıp ağzını sıkıca bağlamak gerekir. Bilhassa etlerde soğuktan yanık izleri olabiliyor ve sağlık için de zararlı hale geliyor...


* Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içerisine biraz karbonat ilave edin...


* Plastik kapları kullanmak istemiyorsanız, aldığınız meyve, sebze vb. her şeyi yıkayıp, doğrayıp annelerinizin pirinç, bulgur gibi malzemeleri saklamak için kullandıkları beyaz bez torbalara koyun. Sonra da naylon poşetlere koyup öyle saklayın. Bu şekilde 1 hafta bozulmazlar...


* Kırmızı erikleri buzluk poşetlerine koyarsanız kış aylarında komposto yapabilirsiniz...


* Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun. Soğuduktan sonra buzluğa atın. Kışın ister etli, ister zeytinyağlı fasulyeniz hazır...


* Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içerisine 1 avuç tuz ile sirke koyup çalkalayın. Bu uygulamayla tertemiz olacaktır...


* Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap koyabilirsiniz...


* Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır...


* Fırında patates yapmadan evvel 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Böylece daha kolay pişebilir...


* Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirince de önce sıcak suyla, daha sonra soğuk suyla iyice durulayın...


* Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için, lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle silebilirsiniz...


* Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için, onları 1 gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde içleri de dağılmayacaktır...


* Fazla miktarda patatesiniz varsa, torbanın içerisine 1 adet elma koyun. Böylece 8 hafta boyunca filizlenmelerini ve büzüşmelerini önlemiş olursunuz. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..