Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Kulağı tersten göstermek

Kulağı tersten göstermek
 

Toplumu kucakladım.
Kurumlarla zıtlaşmadım.
Laiklik tartışılmaz dedim.
Daima dürüst oldum.

Yukarıda yazılan davranışlar bu gün Hürriyet gazetesinde yer alan Şener ile ilgili haberin alt başlıkları.

Kendisini tarif ediyor...

Şöyle de bir çağrışım yaptı bende bu çıkarımlar.

Toplumu kucaklamadı.
Kurumlarla zıtlaştı.
Laiklik tartışılır dedi.
Daima dürüst olmadı.

Kimi tarifediyor?

Kimleri ?

On puanlık ÖSS sorusu gibi bir soru yöneltmek gerekmiyor, bu çağrışımlardaki kast edilenin kim ya da kimler olduğunu bulmak için.

Tandoğandan başlayarak milyonlarca yurt sevdalısının temel tepkilerinin nedenini iyi okumuş Şener. Diğerlerinin yapmadığı gerçeğini iyi saptamış (İnsanın bu güne kadar neredeydin diyeceği geliyor ya, neyse). Üniversitede görevine döneceğini ve AKP ve MKYK üyeliğinin devam edeceğini söylüyor.

Tatil gününde fazla zamanı almamak için son söz. Başlıktaki gibi. Bizim karadenizlilere yüklenen sol el ile sağ kulağı göstemek bu olsa gerek.

Şunları söylemek gerekmez mi açık ve net olarak.

Farklılaşmanın ya da aday olmamanın nedeni ;Toplumun kucaklanmaması, devletin kurumları ile zıtlaşılması, Laikliğin tartışmaya açılması, dürüst davranılmaması, pervasız özelleştirmeler, eş dost ihaleleri, insanları bizden- bizden değil diye kutuplaştırmalar, sosyal yaşama yapılan müdahaleler, eğitimin bilimsellikten uzaklaştırılması, eğitim birliğinin görülmemiş bir şekilde bozulması, öğretmenin veliden okul için adeta kaynak dilenmesi, üç koyun güdemeyeceklerin "idareci" olması, yükselme veya atamalarda "Türbanlı eş" kriteri...**

Pat diye söylemek için siyesetçi olmaması gerekir insanın . Şener hala politikaya devam ediyor... Bu durumda seçimden sonraki konjonktüre göre cumhurbaşkanlığı (Baykal'ın bile onayladığı) var gibi...

*Fotoğraf Haberler com.
**Medyadan.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..