Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Kulakların çınlasın

Kulakların çınlasın
 

Tribünlerde sarı-kırmızı koltukları ve karşısında pembe formalı rakibi görünce, yine dayanamayıp 6 taneyi atıverdi bizimkiler. 

Fenerbahçe, Beşiktaş maçında oynadığı aynı 11’le sahaya çıktı. Bu maçı skora göre yorumlamamak lazım. İlk yarıda Fenerbahçe savunmayı çok ileride kurdu. Orta sahadaki bazı oyuncuların çok fazla koşmaması, top çalma kabiliyetlerinin zayıf olması nedeni ile Fenerbahçe defansının arkasına atılan toplar oldukça tehlike yarattı. 

Ön liberolardan Emre’nin özellikle ilk yarıda hep ofansı düşünmesi , yetenekleri sınırlı Selçuk’un sahadaki varlığı, Mehmet Topuz’un bu maçta da eski performansından halen uzak olan görüntüsü, Santos’un etkisizliği göze battı. Bütün bunların sonucunda ilk yarıda hem Lugano hem de Bilica çok zor durumlarda kaldılar. 

Aykut Kocaman macera aramamalı. Rakibin oyununa ve eldeki oyunculara göre oyun yapısını şekillendirmeli. Bakıyorsun Kasımpaşa kapanan bir yapıda değil ve üstüne geliyor, orta saha ve defansı biraz daha geriye çekip elindeki hızlı adamlarla rahat bir şekilde sonuca gidebilirsin. Bunu yapmak için 2.yarıyı beklemeyip daha ilk yarının 10.dakikasında bu oyuna dönmeliydi. 

Bence Özer, Mehmet Topuz’un bu halinden ve Selçuk’tan her iki mevkiide de daha kötü bir performans sergilemez. Emre’nin maçtan sonraki açıklamaları durumu net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu takımın esas problemi halen takım olamaması. Hatlar arasında kopukluklar söz konusu. 

Alex’in sakat veya cezalı değilse mutlaka sahada olması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Her an o öldürücü paslarını atabiliyor. Duran topu çabuk bir şekilde Dia’ya oynaması ve golün gelmesi onun futbol zekasının ne kadar üst düzeyde olduğunun göstergesiydi. 

2.yarıda oyuna giren Yobo’nun yavaş yavaş takıma ısınmaya başlaması, Caner’in ise en azından hırsı ile Santos’u yabancı kontenjanının dışına itecek bir performans göstermesi olumlu görüntülerdi. 

Issiar Dia ve Niang’ın da çok üst düzey veya Fenerbahçe’ye çok faydalı olacak oyuncular oldukları ortadadır. 

Dün akşam Fenerbahçe adına sahanın en iyileri Emre ve Dia idi. Bu maç sonrasında takımda herhangi bir sakat veya cezalı oyuncu ortaya çıkmaması da Fenerbahçe adına olumlu bir gelişmeydi. 

Fenerbahçe taraftarlarının ezeli rakiplerinin baş amigosu Alpaslan Dikmen’i açtıkları pankartla saygı ile anmaları, saygı duruşunda bile durmayarak ölüye saygısızlık yapanlara en güzel cevaptır. 

Yine geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalarda Abdullah Avcı’nın Belediyesinin Galatasaray’a bu kadar çabuk boyun eğmesi, Mehmet Özdilek’in Antalya’sının ise defansif yapısı hiç olmayan Beşiktaş’ın üstüne pek gitmemesi bana biraz manidar geldi. 

Son olarak da, iddiacılara önümüzdeki hafta için benden bir tüyo; Trabzon kendi sahasında mutlaka galip gelecektir. 

Saygılarımla,  

Muhittin KAYAKIRAN 

mkayakiran@borusan.com 

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..