Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kule günlüğü / Ben kimim …

Kule günlüğü / Ben kimim …
 

Hüseyin Evcil, 1959 yılında köklü bir ailenin tek çocuğu olarak, İzmir’in Tire İlçesinde doğdu. 12 yaşında annesini kaybetti ve sürekli babasıyla birlikte aynı evde kaldı. Babası, hem arkadaşı hem dostu oldu. Derslerinde başarılı olmasına rağmen liseyi bitirdikten sonra yüksekokula devam etmeyi düşünmedi. Ağaç dekorasyon, inşaat proje çizimi, eczacı kalfalığı, hukuk bürosunda sekreterlik gibi karnını doyurabileceği işlerde çalışmayı tercih etti. İsveç’in Stockholm kentine gitmek gibi bir hayali ve çabası da vardı. Boş zamanlarında, gelişmiş ülkelerin farmakoloji ürünlerini, yaşadığı bölgede sık görülen sağlık problemlerinin nedenlerini araştırdı. Alman felsefeci Goethe’nin sözlerinden etkilendi. Küçük yaşlarından itibaren denemelerini, şiirlerini dergilere gönderdi. Değişik tarihlerde şiir yarışmalarında ödüller aldı. Uzun yıllar, devlet adamlarının, sanatçıların özel arşivlerine konmak üzere, çalışmalarını dosyalar halinde armağan etti. Yine uzun yıllar, bulunduğu yerden, dünyanın en uzak noktalarındaki edebiyat dostlarına, kalın mektuplar ve APS paketleri gönderdi. Öyle ki bir dönem severek, ayda eline geçen paranın tamamını postaneye verdi. Ön yargılı insanlarca, düşünceleri, uzun saçları çok eleştirildi. Bu arada gözlerinden rahatsızlandı ve üç yıl boyunca tedavi gördü. Kule Günlüğü başlığı altında, Claudius, Endymion ve Tyrannos adlarıyla, günümüz toplumunun iletişimini, mutluluk anlayışını ve yaşam tarzını inceleyen sert fikir yazıları yazdı. Bunlar yurt içindeki yerel gazetelerde ve dış ülkelerde yayınlandığında, kalemini izleyen okuyucuları çoğaldı. Ülkemizde, Hürriyet Gazetesi dışında diğer büyük gazetelerde çoğu yazıları görmezden gelinip, hasır altı edildi. Internet daha ortaya çıkmamışken, Rauf Denktaş, Jodie Foster, Bedri Baykam, Müjdat Gezen, İlkan San gibi çok sayıda otoriteyle, güzel sanatlar fakülteleriyle iletişim halindeydi. Şiirlerinde imgeler, benzetmeler ağır fakat eserleri çoğunlukla akıcıdır. Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ile Kültür ve Turizm eski Bakanı İstemihan Talay dönemlerinde, Hüseyin Evcil’in desteklenmesi gerektiği yönünde kararlar alındı. Bu kararlar İzmir Valiliğine iletildi. Yazılarının hedefi: Uyanma ve düşünme eylemlerindeki vicdani sorumluluğunu okuyucuya hissettirebilmektir. Makalelerinde güçlü ifadeler göze çarpar. İlk kitabı Haziran 2006 yılında yayınlandı. İkinci olarak hazırlamakta olduğu denemeler henüz basılmadı. Evcil, Fransızca biliyor, yalnız yaşıyor. Her yerde heyecanlı, titiz ve seçicidir.

İlgi alanları, Edebiyat - Estetik - Felsefe - Mitoloji - Tarih - Politika - Psikoloji - Resim - Film Müzikleri - Uçak ve Helikopter Maketleri.

En çok sevdiği şiir, Atilla İlhan’ın Sisler Bulvarı isimli şiiri.

En çok sevdiği filmler, Aşkın Gücü - Piyanist - Çöküş - Truva - 300 Spartalı - Cennetin Krallığı - Constantine - Van Helsing - Dünyalar Savaşı - Poseidon’dan Kaçış - Ada - Yaşamın Kıyısında - Yumurta.

Evinde sadece odun ateşi kullanır.

 
Toplam blog
: 56
: 334
Kayıt tarihi
: 12.06.07
 
 

İzninizle hayatıma dair satır başlarını aşağıda sunuyorum. Yolunuz düşerse günün birinde beklerim. ..