Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '14

 
Kategori
Deneme
 

Kulluk anının onuru ve şerefi

Kulluk anının onuru ve şerefi
 

Huzur dolu anın güzelliği ile alnını secdeye koyarsın Rahmana teslimiyet ile teslim olursun. Nefsi şeytanı dünyayı arkanda bırakarak secde ile alnını değdirirsin huzur ile.

Bazen şeytan nefis dünya işleri takılır gönlüne dalar gidersin huzurdan uzağa unutursun secde anında rahmanı unuturuztakılırız nefsin şeytanın dünyanın peşine..

Suskun anın içinde dalar kaybolursun ani bir sirkeleniş ile ayıkır kendine gelirsin şeytan nefis boş durmaz.. Daha önce yanına uğramayan şeytan-şeytan ile dost olduğunda şeytanın senin ile işi kalmamıştır-sağından girer solundan çıkar o kovalar sen kaçarsın sen kovalarsın o kaçar dünya imtihan dünyası..

Rabbim kendisi ile olanlardan nefsine şeytana uymayanlardan eylesin bizi.

Anın huzuru ile Allah’u Ekber diyerek başlanır şeytan kaçar… Kulluk anının onuru ve şerefi ile Rahmanın huzurundasın.

Suskun anlarına dil eklenir gönül güzelliği eklenir. Varlığın onur ve şeref anı yitirilmiş anların karanlığında kaçarak rahmana sığınma.

Zamanı anı öldüren boş işlerin ölüm anı dağ dağ yığılan dertlerin günahların yıkılma anı duaların gözyaşında yükselir iken Rahmana meleklerin kanadında o an yaşadığını yaşamanın gayesini acizliğini anlıyorsun ve Rahmana şükür ediyorsun.

Rahman’a ulaşmanın şükrünü teşbihine dizerken inci inci şükür ile seccaden de güller açar papatyalar açar yaralı gönlün kanayan yarasını merhem olan duaların eşliğinde.

Anlarsın varlığının anlamını dünyaya geliş amacını merhameti gül kokulu peygamberin yaşadığı çileye rağmen neden vaaz geçmediğini anlarsın.

Karşılığı yani karşı değeri yoktur secde anının ölçecek terazisi Rahmanın yanındadır anlarsın.

Son nefesi ile ölüme yaklaşan ömür secde de aldığın nefesin şükrünü eda edersin. Etrafındaki her şey soluvermeye doğru giderken sen solmayan anın içinde secde de solmayan iklimlere yelken açarsın.

 Mehmet Aluç

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..