Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kültür Varlıklarını Koruma Projesi Eğitim Çalışmaları devam ediyor

Kültür Varlıklarını Koruma Projesi Eğitim Çalışmaları devam ediyor
 

Kültür Varlıklarını Koruma Projesi Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor


Burdur Valiliği önderliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile etkin bir şekilde yürütülen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Projesi kapsamında Yeşilova -Orhanlı köyünde Kültür Varlığı Kaçakçılığı ve Tahriplerini Önleme Eğitim Çalışması yapıldı.

Orhanlı İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen eğitim çalışmasına Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Vali Yardımcısı Bahri Altunkaya, Burdur Jandarma Komutanı Jan. Alb. Yavuz Özfidan, Yeşilova Kaymakamı Mustafa Altıpınar, Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, Bayındır, Yukarı Kırlı, Aşağı Kırlı, Büyükyaka, Onacak, Gökçeyaka, Armut, Işıklar, Kavak ve Harmanlı köyleri vatandaşları katıldı.

Kültür ve Turizm Varlıklarını Koruma Projesi hakkında bilgi veren Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, tarihi çevrenin korunmasında toplum belli bir bilinç seviyesine ulaşmadıkça korumanın mümkün olamadığını belirterek, ülkemizin büyük bir kısmında olduğu gibi ilimizde de kültürel ve doğal çevrenin denetimi tam ve sağlıklı bir şekilde yapıldığını aktardı.

Arkeolojik sit alanları ve ören yerleri, höyükler, tümülüsler ve nekropol alanlarının çevre denetimlerinin sağlanması başlıca sorunların başında geldiğini söyleyen Tanır, proje çerçevesinde ilimiz Karamanlı –Bademli, Kağılcık ve Mürseller köylülerinin de katılımıyla 03 Mayıs 2012 tarihinde köy İlköğretim Okulu’nda bir eğitim çalışması düzenlendiğini bildirdi.

İl Jandarma Komutanlığının proje başladığı tarihten bu yana 9 adet operasyon gerçekleştirdiğini, kültür varlıklarımızı tahrip eden ve kaçakçılığını yapanları halkımızın desteği ile başarılı bir şekilde suçüstü yakaladığını da sözlerine ekleyen Tanır; “çok sayıda tarihi eser ele geçirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün de düzenleyicisi olduğu UNESCO Türkiye Milli Komitesi tarafından 13 Haziran 2012 tarihinde Ankara’da yapılan çalıştayda Burdur İlinde ‘Kültür Varlığı Kaçakçılığı İle Mücadele’ konusunda Burdur Müze Müdürü H. Ali Ekinci bir bildiri sunarak ilimizdeki projeyi anlatmıştır. Yine Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan sağlanan mali destekle, proje dahilinde ilimiz merkez ve kırsal kesimlerinde kamuoyu oluşturmak üzere hazırlanan afişler otobüs duraklarında, billboardlarda megalightlarda ve orta refüj raketlerinde 4 Eylül 2012 tarihinden itibaren halkımızın ilgisine sunulmuş olup, hazırlanan diğer afişler ise kırsal kesimde halkımızın bilgisine sunulmaktadır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kültür varlıklarının önemini aktaran Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Orhanlı köyünün kültür varlıklarına sahip çıkmasını istedi. Kolluk kuvvetlerinin en büyük destekçisinin halk olduğunu söyleyen Burdur Jandarma Komutanı Jan. Alb. Yavuz Özfidan ise, Orhanlı kalkının projeye destek vereceğine olan inancını ifade etti.

Orhanlı köyünde yapılan eğitim çalışmasında Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci tarafından Burdur il genelinde bulunan höyüklerin anlatılması ve Müze Müdürlüğü Arkeologu Âlime Çankaya tarafından Orhanlı köyünde bulunan kültür varlıklarının sunumu yapılması ile devam etti.

Eğitim çalışması İl Jandarma Komutanlığı Kd. Başçavuş Yahya Göğüs tarafından Kültür ve Tabiat Varlıkları Projesi’ni anlatması ile son buldu.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..