Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '07

 
Kategori
Tiyatro
 

Kültür yıkımı

Kültür yıkımı
 

27 Mart Dünya Tiyatrocular günüydü. Bu önemli günü tiyatro sanatçılarımız İstanbul'da ne yazık ki kutlama yapmak yerine meydanlarda protesto yaparak geçirdi. Bu günün gündemini Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi ve Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılacağı haberleri oluşturuyordu.

Oyuncular, yönetmenler, sanatçılar ve bazı örgütler AKM'nin önünde toplandı. Gittikçe çoğalan kalabalık ilerleyen saatlerde meydana taştı. Hükümet ve Belediye'nin sanata olan tutumunu, tiyatro salonlarının yıkılacak olmasını protesto ettiler.

Bu iki kültür binasını yıkıp yerine alışveriş merkezi yapılması planlanıyormuş diye bir rivayet dolanıyor. Ne de olsa biz sadece tüketen bir milletiz, üreticilik bizim neyimize, değil mi? O tip kültür yapılarında on binlerce kültür-sanat organizasyonu yer alıyor.

Zaten Türk Milleti olarak böyle sanatsal faaliyetlere ilgimiz az, bir de bu binaları yıkıp yerine tüketiciliğimizi arttırıcı binalar yaparak ilerlememizi engelliyorlar. Bu ara arsalarımızı yabancılara satma modası çıktı, buraları da satarlar tam olur. Bana göre bir toplum ancak üretmekle ilerler, tüketmekle kendimizi de tüketiyoruz...

 
Toplam blog
: 8
: 961
Kayıt tarihi
: 06.03.07
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. İstanbul Bilgi Üni. Uluslararası İliş. mezunuyum. Nokta Dergisinde kültür-..