Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '18

 
Kategori
Eğitim
 

Kültürel Mirasla İlgili Aktiviteler için EBook

Kültürel Mirasla İlgili Aktiviteler için EBook
 

Bu yazıda sizlere Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ programının kültürel mirasın farklı yönlerini keşfetmek üzere hazırladıkları ve online yayınladıkları bir çalışmadan bahsediyor olacağım. Kitabın ana amacını okullara kültürel mirasla ilgili aktiviteler için fikir vermek ve bu alanda üretilmiş projeler hakkında bilgi sunmak oluşturuyor.

2017 yılında hazırlanan Eurobarometer Raporu'na göre; eğitim ve öğretim alanı çalışanların büyük bir oranı (%88) Avrupa’nın kültürel mirasının okullarda öğretilmesi gerektiği konusunda hemfikirler.  Ancak Avrupalılık odak noktası eleştiriye açık bir nokta. Dolayısıyla burada esas olan evrensel ve yerel değerler ile kültürlerin bize sunduğu bilgi. Geçmişten öğrendiklerimizle bugünü ve yarını nasıl tasarlayabildiğimiz esas olan. Dolayısıyla bu kitabı bir rehber olarak ele alıp incelemekte yarar var. Eksik gördüğünüz noktaları tamamlamak yine eğitim alanın tüm paydaşlarına düşüyor. Buna bireyler ve aileler de dahil!

Kitap dört ana bölümden oluşuyor.  İlk bölümde; kültürel mirasla ne kastedildiği anlatılıyor  ve bir öğrenme yaklaşımı olarak miras yorumu kavramı sunuluyor. İkinci bölümde; kültürel mirasın somut, soyut ve doğal yönlerini ele alan ilham verici eTwinning projeleri yer alıyor. 

Üçüncü bölümde, Europeana tarafından sunulan zengin kaynaklar ile Avrupa Birliği’nin kültürel mirasla ilgili dijital platformu ve AB'nin pedagojik ekibi tarafından tarihten astronomiye, matematikten dillere kadar farklı konularla bağlantılı olarak hazırlanan heyecan verici aktiviteler hakkında bilgi sunuluyor. 

Son bölümde; öğrencilerinizin House of European History’nin kaynaklarını kullanarak tarih ve miras hakkında nasıl bilgi edinebileceğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca, eTwinning okullarının okul topluluğunun hem içinde hem de dışında aktiviteler düzenleyerek kültürel mirası nasıl geliştireceğini de keşfetmeniz mümkün.

Çalışma şimdilik İngilizce dilinde hazırlanmış. Yayının Türkçe versiyonu hazır olduğunda sizlerle paylaşacağım.

Kaynak: https://www.etwinning.net/eun-files/Online%20%E2%80%93%20eTwinning%20publication%2024.09.2018.pdf

 
Toplam blog
: 57
: 176
Kayıt tarihi
: 25.09.18
 
 

2016 yılında bir devlet anaokulunda "Shared Melodies", (Paylaşılan Melodiler) adıyla bir eTwinnin..