Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '09

 
Kategori
Kültürler
 

Kültürel yozlaşma

Günümüzde kültürümüze sahip çıkmak, gelenek ve göreneklerimizi korumak; modern hayata karşı gelmek gibi geliyor insanlara . Batı kültürünü yaşamak, onları taklit etmek , onların bilim alanındaki gelişmelerini değil modasını takip etmek çağa ayak uydurmak sanki...

Tabiki modern yaşamın getirdiği yenilikleri hayatımıza uyarlayacağız; ama miili benliğimizi koruyarak. Yüce Önderimiz; Türk Milletinin tarihte büyük devletler kuran ve yüksek bir medeniyet meydana getiren, yüksek vasıf ve kabiliyetinin olduğuna inanan ve bununla gurur duyan bir insandı.

Biz kendi medeniyetimize sahip çıkarsak, milli birlik ve beraberliğimizi korursak daha erken kalkınırız. Bazı körelmiş gelenekleri, yenilenmesi güncellenmesi gereken adetleri uygulamaya çalışmak da yanlış . Bunların dengesini kurmak gerekiyor. Yalnız güzel ve bizi biz yapan tamel değerlere sahip çıkmalı, gençliğe bunları aşılamalıyız. Atatüürk'ün Gençliğe Hitabasinin açıklamasını her genç bilmeli. Atatürk'ün üstün kişiliğini örnek almalı. Hem kökümüzde kalmalı hem de yeni filizlenen dallarımızla dünyaya açılmalıyız. Eğer kökümüzden koparsak kururuz. Bizim ailemize verdiğimiz değer ve aile bağlarımızın kuvvetli olşuna, misafirperferliğimize bütün dünya hayranken biz bireyselleşmeye özeniyoruz.

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre Türkiyede bireyselleşmenin arttığı görülmüş. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanların komşularımızı bile tanımıyoruz söylemleri ayyuka çıktı artık. İnsanlar dışarıda daha medeni ve saygılı davranıyorlar; fakat birbirnden çok uzaklar. Günümüzdeki yaşam şartlarının değişmesinden kaynaklanan durumlar da var. Kadınların çalışması, ulaşım sorunu, hayatı hızlı yaşamak ve bilgisayar televizyon gibi... Yine de bir merhabayı çok görmemek lazım. İnsanlrın herzaman birbirine ihtiyacı var. Bu modernleşme çağında bile konuşmaya, anlatmaya, paylaşmaya ihtiyacımız var. Çünkü insanız etten kemikteniz. Buradaki yazılar da bence iletişim vepaylaşımı istediğimizi gösteriyor. Bunu bazı insanların yaptığı gibi basit, seviyesiz ve etik olmayan şekilde değil de daha saygılı vegüzelliklerle dolu olarak asillik kokacak tarzda yapmalıyız. Bu sitede bu kaliteyi görebiliyorum.

Manevi değerler bizi hayatta tutar ve bizi besler. Bunları yaşamaktan korkmayalım. Sevdiklerinizle beraber bu güzellikleri yaşamanız dileğiyle....

 
Toplam blog
: 4
: 631
Kayıt tarihi
: 20.08.09
 
 

Merhaba Ben 1971 İzmir doğumluyum. Hayatı; gezip görmeyi, kendimi geliştirmeyi, dostlukları seviyor..