Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '15

 
Kategori
Spor
 

Kulüp başkanlarının dokunulmazlığı

Kulüp başkanlarının dokunulmazlığı
 

Trabzonspor' un Gaziantepspor' la oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı maçın ardından hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, Trabzonspor kulübü başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu' nun talimatıyla, Avni Aker Stadı' nda 4 saat rehin kaldılar.
 
İbrahim Hacıosmanoğlu yaptığı açıklamada talimatı kendisinin verdiğini, Trabzonspor' un hakları için hapis yatabileceğini, gerekirse tövbe ettiği eski mesleğine! dönüş yapabileceğini söyledi. Ayrıca devlet yetkililerinin bu konu ile ilgili kendisini aradıklarını ama telefonlarına cevap vermediğini belirtti. Sabaha karşı 03:47 de Cumhurbaşkanın telefonu ve yanlışların hesabı sorulacak sözü üzerine hakemlerin stattan çıkışına izin verildi.  hurriyet
 
Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. İnsanları rehin aldırması, devlet görevlilerini dikkate almaması, Cumhurbaşkanı' ndan başkasını tanımaması, kadınlarla ilgili yorumları, taraftarları tahrik etmesi vb. Liste uzar gider. Ama burada asıl sorun, saha dışında suç olan eylemlerin, işin içerisine futbol girince suç olmaması. İbrahim Hacıosmanoğlu' nun bu tavırları, geçmiş yıllarda kulüp başkanlarının ve yöneticilerinin yaptıkları hataların ve suçların üzerinin örtülmesi, yani onlara bir nevi dokunulmazlık kazandırılması sayesinde oluyor. Alacakları en büyük ceza hak mahrumiyeti. Bu dokunulmazlık sonucunda spor yöneticilerinin eylemlerini nereye kadar sürdürebileceklerini görmüş oluyoruz. Her seferinde çıtayı daha yükseğe çıkartıyorlar. Federasyon yöneticileri, savcılar, siyasiler de öylece seyrediyorlar. Futbol taraftarlığı bahanesiyle insanlar biri birlerine düşman oldular. Futbol artık seyir zevki olan bir oyundan çıktı. Hesaplaşma ve güç gösterme alanına dönüştü. Kulüp yöneticileri dokunulmazlıklarını güçlendirebilmek için, siyasiler, üst düzey askerler, bürokratlar vb. gücü olan insanları kulüplerine üye yapıyorlar. Simon Kuper kitabında '' Futbol asla sadece futbol değildir '' demişti. Ne kadar doğru söylediğini sürekli ispat ediyoruz. Futbol, sahada oynanan ve orada biten bir oyun olsun artık.
 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..