Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Kulüplerimizin başına talih kuşu kondu!

Kulüplerimizin başına talih kuşu kondu!
 

Talih kuşu!


Bütün dünyada olduğu gibi artık Türkiye’de de futbol büyük paraların döndüğü bir endüstridir. Diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de acımasız piyasa ekonomisi kuralları işlemekte, büyük balık küçük balığı yutmaktadır. Ancak, futbol federasyonları küçük kulüplerin de yaşamasını sağlamakla yükümlüdürler. Neticede küçük balıklar olmadan büyük balıklar yaşayamaz. Bu liberal ekonomilerin bir başka kuralıdır.

Ülkemizde küçük futbol kulüplerinin durumu içler acısıdır. Özellikle Türksel Süper Lig’ deki Anadolu kulüpleri 4 büyükler dediğimiz kulüplerle ekonomik açıdan mücadele etmekte zorlanmaktadırlar. Futbol Federasyonu kulüplerimize büyük gelirler aktaracak tarihi bir projenin eşiğinde…

Futbol Federasyonu Türk Futbolunun yayın gelirlerini en az iki katı arttıracak, kulüpleri ekonomik dar boğazdan kurtaracak büyük bir projeyi hayata geçirmek için çalışıyor.

Futbol Federasyonunun bugün (15- 01- 2008) yaptığı toplantının ardından, yönetim kurulu üyesi Metehan Berktaş, D-Smart’ın 2010 yılından sonrası için önerdiği naklen yayınların birden fazla yayın kuruluşu tarafından yayınlanmasını sağlayacak öneriyi kabul ettiklerini söylemiş.

Şu anki yayıncı kuruluş da yeni bir yayın anlaşmasına sıcak bakıyormuş. Federasyon bu konuda çalışmalar yapmak üzere bir komisyon kurmuş bile. Federasyonun naklen yayın ihalesini şimdiden yapıp elde edilen bir yıllık gelirin yarısını kulüplere ödeyeceği düşünülür ise Türkcell Süper Lig Kulüplerinin başına talih kuşu kondu demektir.

Malum ülkemizde yapılan yeni düzenlemelerin çoğu Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yapılıyor. Bu konuda da uyum yasalarının parmağı var. Avrupa’da birçok ülke son iki yıldır, tekelleşmenin de önüne geçecek bu uygulamaya geçmiş bile.

Umarım bu uygulama kısa sürede hayata geçer ve elde edilen gelir Anadolu kulüpleri lehine pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle dağıtılır. Anadolu kulüplerimiz ne kadar başarılı olurlarsa Türk futbolu o kadar ileriye gider. Ligimiz sonucu belli, formalite maçların oynandığı sıradan bir lig olmaktan çıkar.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..