Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kümbet altında Cuma Şiir akşamları

Kümbet altında Cuma Şiir akşamları
 

Kümbet Altında Edebiyat Kültür ve Sanat Dergisi ile Tokat Kültür Derneği ailesi olarak aralıksız bir şekilde 7 yıldır dürdürdüğümüz Cuma Şiir Akşamları Tokat kültür ve sanat hayatına büyük katkılar vermektedir.
 
Bugüne kadar sayısız şair, ozan, âşık ve konuğu ağırlayan Cuma Şiir Akşamları; Tokat kültürü, sanatı, edebiyatı ve sosyal yaşamını geçmişten geleceğe taşıma konusunda büyük katkılar sağlamaktadır.
 
Farklı kültür ve düşüncelerin ortak akıl yolu ile ortaya konulduğu bu nezih dinletilerde muhabbet sofraları kurulmakta ve dostluk deminde sevgi şerbetleri içilmektedir. Her yaştan konuğun katıldığı gecelerimiz artık yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline dönüşmüştür.
 
Bu güzel gecelerin ortaya çıkmasında en büyük paya sahip insanlardan birisi olan Mustafa Erol(Kerimoğlu) abimizi rahmet ve dualar ile anıyoruz. “Hasır” isimli çay ocağında başlayan bu muhabbet sofraları kar yumağının büyüdüğü gibi giderek büyümektedir.
 
Taşhan’da ki Kümbet Altında Dergimize ait büro, Pir-han, Tokat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Grand Taşkale Otel ve bugün de Saklı Köşk bu nezih ortama ev sahipliği yapmışlardır. Adı geçen tüm kurum ve kuruluşlar ile burada çalışan ve katkı veren, emeği geçen herkese teşekkürleri bir borç biliriz.
 
Tokat şehri tarihi, kültürü ve edebiyatı ile asırlar boyunca kendisinden söz ettirmeyi başarmış güzel bir şehirdir. Bu güzel şehrin güzel insanları için yapılan bu tür faaliyetler kuşkusuz her bireyin aslı görevi olarak düşünülmelidir.
 
Çekirdeğini yıllar önce atmış olduğumuz bu nadide insan topluluğu son yıllarda Tokat’ta üst düzeyde etkinlikler düzenleyerek şehrimizin ulusal ve uluslararası düzeyde isminin duyurulması, tanıtımının yapılması konusunda da özverili ve karşılık beklemeksizin faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
Tokatlı Şairler Buluşması, Resim Sergileri ile Uluslararası Tokat Kültür Sanat Günleri çerçevesinde Şiir Şölenleri, Paneller, Konferanslar, İmza Günleri, Müzik Konserleri düzenlenmesi gerçekleştirilmiş ve şehrimizde yapılacak tüm faaliyetlere aktif olarak katkı vermeye hazır olduğunu ortaya koymuştur.
 
Tokat; kültür edebiyat ve turizm şehri olma noktasında ciddi projelerin hayata geçirilmesi ile ülkemizin en cazibeli merkezlerinden birisi olma yolunda enerji harcamak zorundadır. Bu enerjiyi ortaya koymak için her birey üzerine düşen her görevi yerine getirmekle yükümlüdür. Böylesine büyük bir hedefe ulaşmada belli kişi ve kuruluşları yalnız bırakmak umutlarımızın sürekli ertelenmesi anlamına gelir. Her birey üzerine ne düşüyorsa en iyisini yapmak zorundadır.
 
Yöneticililerimiz en yüksek performansı göstermek zorundadır. Sokaktaki boyacıdan en üst makamda oturan bireyimize kadar herkesin kalbi Tokat sevgisi ile atmalı ve bu şehri daha yaşanabilir, daha huzurlu, daha emin adımlar ile geleceğe taşıma noktasında ortak hareket etmelidir.
 
Bizim Cuma Şiir Akşamlarını ısrarla ve büyük bir sevgi ile sürdürmemizin temel taşını da bu fikir oluşturmaktadır. Her birey farklı fikir ve düşünceye sahip olabilir, herkesin cinsiyeti, ırkı mezhebi farklı olabilir. Farklı kültürlerde yetişmiş ve yaşamakta olabilir ama burada herkesin ortak dili tekdir. O da sevgi dilidir. Birbirimizi hoşgörü, muhabbet ve yalın duygular ile değerlendirdiğimizde birçok problem kendi kendine çözülecektir.
 
Şehrimiz ve biz gülümsemek istiyoruz birbirimize. Sevgi ile selamlaşmak istiyoruz. Huzuru, güveni ve dostluğu günün her anında hissetmek istiyoruz.
 
Cuma Şiir Akşamlarında bu güzellikleri yaşamanın keyfini çıkartmak istemez misiniz?
 
Bu güzel gecelerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı, teşekkürlerimi sunmaktan onur duyarım.
 
Cuma günü akşam Saklı Köşk’te buluşmak dileği ile sevgiler saygılar…
 
 
 
Ünal Kar
 
Şair-yazar
 
 
 
Adres: Saklı Köşk   Behzat Yüksek Kahve Yanı  TOKAT
 
Toplam blog
: 22
: 308
Kayıt tarihi
: 17.08.09
 
 

1966 yılında Tokat Yeşilyurt ilçesinde(Arabacımusaköyü) doğdu. 1984 yılında Erzincan Ziraat Mesle..