Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '09

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Kumpir

Kumpir
 

FIRIN KUMPİR


MERİHİN MUTFAĞINDAN

MALZEMELER

5 adet büyük boy patates

300 gram rendelenmiş taze kaşar

200 gram tereyağı

1 su bardağı süt

100 gram kornişon turşu

15 adet biberli yeşil zeytin

150 gr sosis

100 gram janbon

1 fincan bezelye(konserve olabilir

1’ er tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kuru nane, kekik

1 su bardağı krema

Süslemek için; mısır, Ketçap ve mayonez

HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyulup çok ince dilimler olarak kesip bir tencereye alalım ve üzerine, baharatları, tereyağını, süt ve kremayı ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirelim.

Bu arada, turşu, zeytin ve sosisleri mini küp şeklinde doğrayalım.

Pişen patateslerin içine kaşarın yarısını ilave ederek harmanlayalım ve alabileceği bir borcama yarısını yayalım.

Üzerine küp olarak doğradığımız malzemeyi ve bezelyeyi yayıp hafif bastıralım.

Kalan patatesi döşeyelim ve janbon dilimlerini serip kalan kaşarla da üzerini örterek fırında 10-15 dakika, kaşar eriyip hafif kızaracak şekilde pişirelim.

Fırından alınca 10 dakika dinlendirip, üzerini mısır, ketçap ve mayonez ile süsleyerek servis yapalım.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..