- Kategori
- Yöresel Yemekler
- Okunma Sayısı
- 10851
Künefe

Hatay ilinin Erzin İlçesi'nden yine Lütfiye Mert ablamızın verdiği Künefe tarifini sizlere sunuyorum.
Ama önce sizler Erzin'den bir gezi hakkında bilgivermek istiyorum. 24-25-26 Mayıs 2006 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Coğrafya ve Doğa Topluluğu Erzin İlçesi'ne yönelik bilimsel gezi düzenledi. Özellikle yaylalarından ve kaplıcalarından oldukça fazla etkilendiler. Bu gezi sonucunda şirin ilçenin tarihi, coğrafi, kültürel ve biyolojik zenginliklerin tanıtılmasına yönelik önümüzdeki yıllarda Erzin'le ilgili Sempozyum yapacaklarını söylediler.
Belediye Başkanı Mehmet Güven "Bu tür bilimsel ziyaretlerin ilçemizin tanınmasında ve tanıtılmasında oldukça faydalı olduğunu bugün olduğu gibi bundan sonrada bu tür bilimsel içerikli gezileri Erzin Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini" belirtti.
Künefemizin yapılışına gelince,
Malzemeler
Yarım kilo Tel kadayıf
250 gr Tereyağ
200 gr Tuzsuz peynir
Şerbet için
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yapılışı:
Tereyağ eritilip kadayıfın üzerine dökülür, iyice karıştırılır, elle kopartılıp küçültülür. Orta büyüklükteki tepsiye veya teflon tavaya kadayıfın yarısı iyice bastırılarak konur, üzerine peyniri koyup, kadayıfın diğer yarısı konup iyice bastırılır. Orta ateşte çevirilerek pişirilir. (Fırında da pişirilebilir, 200 derece ısıda) Piştikten sonra hazırlanmış olan sıcak şerbet dökülür.
Sıcak sıcak servis yapılır. İsteğe bağlı üzerine dondurma veya kaymak konulabilir.
AFİYET OLSUN
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

bu geziyi ne zaman düzenlediniz bilmiyorum ama keyifli olduğundan eminim. eskişehir'de künefe bulmak güç bulsakta erzin de ki gibi olmaz.
DESTİNA 09.06.2007 12:29- Cevap :
- Yok ben düzenlemedim,Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen bir panelmiş ve ben Erzin'i tanıtımına katkıda bulunmak adına yazmıştım.Ama Künefesi nefis ve çok ayrı bir tad, bakarsın birgün blogcular oraya bir gezi düzenleriz, si
10.06.2007 16:20