Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mustafa Orhan Ertuğruloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/oertugruloglu

13 Temmuz '14

 
Kategori
Spor
 

Kupa'da üçüncü belli oldu

Kupa'da üçüncü belli oldu
 

Bronz Hollanda'nın


Dünya Kupası'nı seyretmek güzeldi ..2000 yılı Avrupa Kuapsı'nı hatırlıyorum.Deventer'de Başkonsolos olarak görev yapıyordum.. Avrupa Kuapsı oynanıyordu. Denizli'nin çalıştırdığı Milli Takımımız görev çevremdeki Delden'de kamp yaptı. Dünya Kupası'nı TV'den seyrederken o günlere gittim. İngiltere'nin ilk turda elenişi..Stadyumlara giden taraftar kitleleri. Otobüselerle maç yerine hareket eden takımlar. Taraftarlar arasındaki güzel ilişkiler..Meksika,Costa Rika maçlarındaki gerilim.

Dünya Kupasıyla eş zamanlı olarak Fransa Bisiklet Turu ve Wimbledon Tensi turnuvası da yapıldı. Futbolla yatıp futbolla kalkan seyircimiz farkında olmasa da bu sporların  en az Futbol kadar seveni var.

Hollanda dün akşam Brezilya'yı 3-0 yenerek 3'üncü oldu.Aslına bakarsanız maç öncesinde 3'üncülük her iki takımın da  pek umurunda değildi. 3'üncü ile 4'üncü arasıda para ödülü açıısndan 2 milyon Euro bir fark var. Her iki takım oyuncuları da Kupa'ya odaklanmıştı. Bronz ne Brezilya'yı, ne Hollanda'yı kesmiyor..

Hollanda milli Takımı çalıştırıcısı Louis Van Gaal ,Manchester United'a gidiyor. Ülkesine yarı final oynatmış bir çalıştırıcı Manchester için kazanç tabii. 

Van Gaal 2 ay +1 hafta içinde iyi bir takım oluşturdu. Başarılı oldu mu? Hollanda basınına göre hayır. Hollanda Basını ve Futbol Camiası 3'üncülüğü başarı olarak kabul etmiyor. Final oynasaydık veya Kupa Hollanda'nın olsaydı bu başarı olurdu diyorlar. Bronz onlar için  teselli mükafatı anlamına geliyor.

Öte yandan 62 yaşındaki Van Gaal'ın öz geçmişine bir 3'üncülük eklendi. Hollanda Futbolu yeniden dünya sıralamasında ilk 3 içine girdi.

Hollanda İyi futbol oynadı mı? Hayır.

Ama artık futbolda da kalite değil, sonuç önem kazandı.

 
Toplam blog
: 36
: 122
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

1964 Yılında Ankara ODTU ve 1971 yılında Birmingham Universitesi'nden mezun oldum..4 yıl TRT'de r..