Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Kupa şanssızlığı mı? Yoksa halı saha maçı mı?

Kupa şanssızlığı mı? Yoksa halı saha maçı mı?
 

FENERBAHÇE YILLARDIR ALAMADIĞI KUPAYA BİR KEZ DAHA UZANAMADI. PEKİYİ NEDEN KAYBETTİ?

Bir kupa finali izledik. Kupayı Beşiktaş kazandı. Tebrik ederiz. Fenerbahçe kupayı neden kaybetti?

Fenerbahçe yönetimi futbolcularına Büyük bir prim vereceğini açıkladığı halde, kupayı Beşiktaş kazandı.

Demekki futbolcular parada kupada kazanmak istemediler. Ne güzel.. Fenerbahçeli futbolcular tarafından hediye edilen bir kupa daha Beşiktaş müzesine kazandırıldı...

Fenerbahçe taraftarı olarak gördüğüm yenilgi sebepleri:

1- Yenilen ilk gol sonrasında moral bozukluğunu, beraberlik golünü Fenerbahçe bulduğu halde bazı futbolcular maçın havasını yaşamadılar.

2- Hakem faktörü etkiliydi. 3.gol öncesi faulü devam ettirdi.O top gol olunca moraller bozuldu. Maç kaybedildi.

3- Aragones yanlış 11 çıkardı. Kaleci tercihi yanlıştı.

4- ALEX henüz hazır değildi. Beşiktaşı yenen 11 sahada olmalıydı.

5- Beşiktaş ligte kaybetmenin hırsı ile oynadı.

Daha çok şeyler yazılacaktır. Pekiyi bu sebepler Kupayı kaybetme neticesini değiştirir mi?

Değiştirmeyecektir.

Bakınız, sevgili dostlar.. Futbol sahada oynanır. Konuşarak değil , koşarak ve mücadele ederek maç kazanılır. Öyle bir maç izledik ki, özellikle Fenerbahçe adına DAVİD ve GUİZA dışında hiç bir futbolcu mücadele etmedi. Belki CARLOS biraz mücadele etti görüntüsünü vermiş olabilir.. Ya diğerleri? Futbolda yenilirsin ama bu yenilgiye isyane decek bir edan olur. Kırmızı kartlar veya tatlı sert futbol oynanır..v.s.. Ama böyle bir şey yoktu. Taraftar bu görüntüye İsyan etmektedir.

Fenerbahçe ligi bitirmiş, ARAGONES bavulunu hazırlamış, bir taraftar olarak gördüğüm, sahada iddiasız, sıradan bir dostluk maçı oynandı.

EVET HALI SAHA MAÇI GİBİ OYNAYAN İKİ TAKIM..

Çok yazık ya.. Bu maç bir kupa final maçı havasından son derece uzaktı.

Bitmiş bir takım Fenerbahçe ile biraz daha iyi olan Beşiktaş.. Methiyeler döşenen bir takım görüntüsü olur şimdi artık... Lig bitti Beşiktaş şampiyon oldu.


Bana göre ise işin aslı hiçte öyle görünmemektedir:

Bu izlediğim Beşiktaş : Ankaragücü maçını asla kazanamaz.. Sadece şansı ile kazanabilir.. Tek şansı ise eğer gol atar ve öne geçerse, Ankaragücü maçını kazanabilir. Geriye düşerse Beşiktaş, bu defans kurgusu ile maçı kesinlikle kaybeder.

Fenerbahçe ye gelince.. David, Gökhan, Guiza ve biraz Carlos iyi oynadı. Diğer futbolcular ise olağanüstü kötü idiler.. Hatta orta sahada göbekten gelen akınlara bir faul bile yapmadılar.. Bu kadar kişiliksiz futbol oynamaya hakları yoktu. Taraftara ayıp ettiler.

Şimdi bu görüntüde olan takımın başkanına.. Başkanım Aziz Yıldırıma seslenmek istiyorum:

Aziz YILDIRIM Büyük Başkanın Dikkatine.. Evet Seçimi kazanmak istiyorsanız : Misyonunu tamamlamış olan bu takımın, artık miadını doldurduğunu görerek önemli mevkilerdeki oyuncuların ayrılma vakti gelmiştir.. Eğerki Başkan bu konuda Futbolculara acırsa, kendisi acınacak duruma düşer..

Bana göre kalacak olan futbolcular: LUGANO - Belki bir sezon daha şans verilebilecek sadece GUİZA.. İyi bir yedek olabilecek olan DAVİD ve Büyük Kaptan ALEX Kupanın kaybedilmesindeki başaktörlerdendir. Ama genede bana göre kalmalıdır. Bu yabancı futbolcuların dışındaki hiç bir yabancı futbolcu takımda kalmamalıdır.

Yerlilere gelince.. Büyük kısmı yetersiz.. Takımda banko oynayanlar ile yedek kulübesi arasında rekabet yoktur. Bu çok ciddi sıkıntıdır. Çünkü Alternatifsizlik rehavet getirir. Bu ise başarısızlığı tetikler.

Her şeyin bedeli vardır.. Başarının ödülü var ise, başarısızlık karşısında ceza vardır...

Bu başarısızlık neticesinde, mutlaka radikal kararlar alınacaktır. Aziz YILDIRIM başkan olarak, bu kadar tecrübesi varken, en doğru kararı verecektir. Alınacak kararlar hemen açıklanmalıdır. Muhtemelen 15 Mayıs 2009 tarihinde Başkan tüm düşüncelerini, hatalarını açıklayacaktır. Başkanlığa devam edecektir. Asla başarısızlık sonrasında bırakmayacaktır. Zirvede bırakacaktır.Verdiği söz vardır: Avrupa dan bir kupa kazanma sözü... Bu sözü yerine getirmeden başkan ayrılmaz..

SAYGILARIMLA TOPRAK SARİ

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..