Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Kupada FB-BJK finaline doğru

Kupada FB-BJK finaline doğru
 

haber7.com


Fortis Türkiye Kupası’nda yarı final ilk maçları İstanbul takımlarının 3-1’lik üstünlükleri ile sona erdi.

Ankaraspor’u deplasmanda yenen Beşiktaş finali neredeyse garantilerken, Fenerbahçe dört gün önce ligde yendiği lider Sivasspor’u Kadıköy’de yine yenerek final yolunda büyük bir adım attı.

Çeyrek finallerin ardından, ilk yarının dört flaş ekibi yarı finale yükselmiş ve zorlu geçmeye aday iki eşleşme ortaya çıkmıştı. Dönemin formda dört ekibinin kupa şansları neredeyse eşitti ve her türlü sonuca açık bir dörtlü final beklemeye başlamıştık.

Türkiye Kupasında final yolcuları
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=160694

Ardından sezonun ikinci yarısının başlamasıyla Ankaraspor’da inanılmaz bir düşüş seyretmeye başladık. Bu düşüşe en büyük neden olarak, önümüzdeki sezon Ankaragücü ile birleşme söylentileri etkili olmuştu ki bu, Teknik Direktör Aykut Kocaman tarafından da aynen bahane olarak gösterilmişti.

Ankaraspor’un bu düşüşü kupaya da yansıdı ve Beşiktaş karşısında vasatı aşamayan futbolu neticesinde 3 gollü bir mağlubiyetle kupaya havlu atar bir duruma geldi. Bu skorda Ankaraspor’un etkisiz futbolunun yanında Beşiktaş’ın iyi mücadelesi ve organize futbolu da ön plandaydı. Beşiktaş’ın attığı birbirinden şık üç gol de gecenin süsü oluyordu adeta.

İlk maçta deplasmanda elde edilen net skor ve takımların form durumları göz önüne alındığında Beşiktaş’ın finalist olmaması mucizelerle açıklanabilir ancak.

Yarı finalin (beklendiği gibi) daha büyük mücadeleye sahne olan diğer ayağında Fenerbahçe, Sivasspor’u aynı skorla yenerek final için büyük avantaj sağladı.

Dört gün önce, rakibini 4 golle geçen Fenerbahçe, bu akşam da zorlanmasına rağmen ikinci yarıda neticeye gitti. 2-0 öne geçen Fenerbahçe karşısında Sivasspor’u Bilica’nın süper frikiği rövanş için ümitlendirse de Deivid skoru üçleyen golü atmakta gecikmedi.

Şimdi tur için skor avantajı Fenerbahçe’de. Sivasspor’un finale ulaşmak için rakibini 2 farklı yenmesi yetiyor ki, bu da imkansız değil. Yani Fenerbahçe Beşiktaş kadar rahat çıkamayacak rövanşa.

Ligde konumu itibariyle büyük beklentiler içinde olan ve haftalardır mağlubiyet yüzü görmeyen, üstelik sezon boyunca 13 gol yemiş bir Sivasspor’un 5 gün içerisinde 7 gol yiyerek aldığı iki mağlubiyet tehlike çanlarının çaldığının resmidir.

Rakiplerine oranla tecrübesiz ve zirve yarışında acemi bir Sivasspor’un bu günleri atlatıp, özellikle lige dört elle sarılması gerekir. Kupa rövanşında alınabilecek sürpriz bir tur geri dönüşe oldukça yardımcı olacaktır ama daha gerçekçi olan elenme durumunda bile Sivas’ın demoralize olmadan ligdeki emin yürüyüşüne devam etmesi gerekmektedir.

Kupada final adayları şimdilik Fenerbahçe ve Beşiktaş olarak görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

Rövanş maçlarında dört takıma da başarılar.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..