Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

16 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Kupaya Beş Kala...

Kupaya Beş Kala...
 

Şampiyonlar Ligi' nde finale çeyrek var... Yolu bahçedeki Fener'den geçecek olan yeni rakip Chelsea...


Avrupa' da eylemlerimize devam ediyoruz!.. Operasyonların isimleri farklı olsa da kodu aynı, 1905! Ne enteresan bir tesadüf değil mi?.. 100 yıllık dostumuz ve rakibimiz Galatasaray 1905 ve biz kendilerini çok severiz gerçekten. Sözlerle anlatılamaz bu sevgi, istatistiklere bakmak lazım. Sonra İspanyol Sevilla 1905, onları da ziyadesiyle sevdik, mutlu olduk. Şimdi de İngiliz Chelsea ve o da 1905.


1905 çok ince lâkin güzel bir çizgi ve Fenerbahçe bu çizgide yürümekten zevk alıyor, zevk veriyor!


"Biz bu Chelsea' yi eler yarı finali görürüz" dermiyim?.. Derim, hattâ dedim bile... Bazılarınıza komik geldi belki... Karşımıza Sevilla çıktığında, eleriz dediğimde de gülenler oldu... Lâkin o gülen yüzler şimdi sarardı, soldu, mosmor oldu.


Yedi muhtemel rakip takım arasında "Schalke", çoğunluğun keşke dediği ekipti. Fakat olmadı, denk gelmedi, iyiki de olmadı. Şimdiye kadar başımıza ne geldiyse zayıf kabul edilen takımlardan gelmedi mi? Bence en uygun rakip isabet etti kanaryalara, yarı final yolunda...


Yanlış algılama olmasın, kesinlikle küçümseme yok burada ve Chelsea, hafife alanı yakacak bir ekiptir. Her ne kadar takımda sadece 3 İngiliz bulunsa da sonuçta bir İngiliz ekibi... Yıldızlar şelale... Fazla gol atamasalarda çok zor gol yiyorlar... Sekiz takım içerisinde topla oynama yüzdesi en yüksek olan da Chelsea.


Ne var ki, tur geçmek için maç kazanmak, maç kazanmak için de iyi oynamak gerekiyor. İşte Chelsea' nin son zamanlarda pek de sağlıklı yapamadığı olay bu, formları düşük.


Son saniyeye kadar mücadele eden, ayağa iyi pas yapan, bireysel hataları yaşamayan bir Fenerbahçe; akıllı bir stratejik taktikle, iyi bir şans ile dürüst, tarafsız ve kaliteli bir hakemle Chelsea' yi rahat eler, çiğ çiğ yer diyorum.


"Ohoo!.. Böyle babam da eler" tarzında tepki verenler olacaktır elbet... Kendilerine diyeceğim şudur... Galatasaray' ın yere göğe konulamayan Uefa kupası da öyle alınmadı mı? Takım iyi oynuyordu, Türk düşmanı olmayan kaliteli hakemlerle, şanssızlıklar yaşamadan mutlu sona ulaştılar. Yani bütün artılar bir aradaydı ve hakettiklerini aldılar. Engel olmaya çalışan bir güç yoktu karşılarında... Benim dürüst hakemden kastım da budur işte.


Elensek de ezilmeyeceğimizden eminim artık... Buraya ulaşmak da başarıydı sonuçta... Fakat bu kadar gelmişken, çıtayı daha yükseğe taşımak güzel olmaz mı? Hepi topu 5 maç sonra kupayı biri kaldıracak. Çok zor, azami stresli 5 maç var kupaya. Sıkalım dişimizi, savaşalım... Neden o kupayı kaldıran biz olmayalım?


HAYDİ ÇOCUKLAR, HA GAYRET... KUPAYA 5 VAR... ZORLU 5 MAÇ KALDI ÖNÜNÜZDE... ALIN ŞUNU, TARİHİN KRALINI YAZIN!


 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..