Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '17

 
Kategori
Futbol
 

Kupayı istemezuk

3 gün önce derbide oynamadan sadece savunma yaparak rakibini sahasında yenmişsin moralin yerinde. Rakibin 1. ve 2. kalecisi cezalı kalede 3. kaleci var, defansın belkemiği Yalçın yok. Ama sen maça resmen kupayı alıpda ne yapacağız gibi başlarsan daha ne olduğunu anlamadan 2-0 olur maç. Ya bu Advocaat gerçekten çok kötü bir adam bir an önce gitsin diye böyle vurdumduymaz oynuyorlar ya da RVP, Lens dahil olmak üzere bütün futbolcuların kapasitesi bu kadar yani. büyük ihtimalle Fenerli futbolcular rakibin kalecisi nasıl olsa 3. kaleci bir şekilde vururuz gol olur diye maça çıkmışlar. Ama daha 11. dakikada skor 2-0 olunca hezimete döneşebilecek bir maçta Ozan'ın şutunda defansa çarpan top gol olunca oyuna denge geldi. Başakşehirli futbolcular daha ilk şutta golü yedik aman biraz daha dikkatli olalım diye defansa ağırlık verince F.Bahçe biraz toparlanır gibi oldu. Ama hepsi o kadar. 

İlk yarıda sadece 2 şut çekmeyi akıl edebilen Fenerbahçe maalesef rakibin en büyük zaafından yararlanamadı. Kjaer'in sakatlanıp çıkması çok fazla bir şey değiştirmedi desek yalan olur. En azından başka gol yemedi takım. 14 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek alınan bir stoper işte bu kadar başarılı Aziz Başkan'ı tebrik etmek gerekiyor. Uçan hollandalı RVP yerlerde sürünmeye devam ediyor. Takıma tek katkısını rakip defans oyuncularını sakatlayarak veriyor. Attığı gole rağmen ki kaleye vurduğu tek şuttu maalesef artık bundan sonra her maç 3 gol atsa seneye kalmasını aklı başında hiç bir Fenerbahçeli istemez. Advocaat'ı anlamak gerçekten çok zor. Devre arasında takasda kullanmak istediği Aatıf'a ligin 2. devresinde can simidi gibi sarıldı. Adam da ne çalım becerisi var ne defansa katkı var. aldığı her topu eziyor boştaki arkadaşını görmüyor sürekli geriye veya yana pas atıyor. Ama ne hikmetse sürekli ilk 11'de. Stoch gibi şut atabilen, dikine katedebilen bir adam kadroya giremezken Aatıf'ın bu torpili acaba nerden geliyor. 

Abdullah Avcı kadro dışılar ve cezalardan sonra takımı gerçekten iyi toparlamış. ancak benim anlamadığım Avcı'nın Fenerbahçe maçlarında içine Fatih Terim kaçmış gibi hareketler sergilemesi. Resmen hakemlerin yanlış kararlarıyla lime lime doğrandıktan sonra bizim işimiz değil hakemlerin işi şeklinde sakin sakin konuşuyor. Ama Fenerbahçe'nin 2. golünden önceki faulün yerinin 2 metre ileride olmasına sanki yunanlılar adalarımızı işgal etmiş gibi tepki veriyor. Zaten gol o pozisyonun üzerinden 4 pas geçtikten sonra olmuş sadece 2 metrelik mesafeyi 10-15 metre diye ifade etmesi insanın aklına sadece Fenerbahçe düşmanlığını getiriyor. 

Sonuçta yarı fianlin ilk ayağında F.Bahçe az da olsa avantaj elde etti. Çünkü Fenerbahçe bu teknik kadro ve bu kafa yapısındaki futbolcularla her maçta fark yiyebilir. Dün 2-0!dan sonra hemen gol bulmaları işlerini kolaylaştırdı. Ama her zaman bu kadar şanslı olunmaz. Allah Fenerbahçe taraftarına sabır versin. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..